FEVZİ MERCAN’DAN ÜNİVERSİTEYE ANNE EVİ

Sağlık 30.05.2015 - 11:53, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2255+ kez okundu.
 

FEVZİ MERCAN’DAN ÜNİVERSİTEYE ANNE EVİ

Fevzi Mercan tarafından "Anne Evi" olarak yaptırılarak, Erciyes Üniversitesi'ne
Kayserili hayırsever Fevzi Mercan tarafından "Anne Evi" olarak yaptırılarak, Erciyes Üniversitesi'ne (ERÜ) bağışlanan 3 katlı binanın tanıtımında konuşan Mercan, çocuk hastanesini ziyarete geldiği sırada, kadınların hastane koridorunda çocuklarını emzirdiğini gördükten sonra yapmaya karar verdiğini söyledi.Kayserili hayırsever Fevzi Mercan tarafından "Anne Evi" olarak yaptırılarak, Erciyes Üniversitesi'ne (ERÜ) bağışlanan 3 katlı binanın tanıtımında konuşan Mercan, çocuk hastanesini ziyarete geldiği sırada, kadınların hastane koridorunda çocuklarını emzirdiğini gördükten sonra yapmaya karar verdiğini söyledi. ERÜ Çocuk Hastanesi’nin arka tarafında yaptırılan Anne Evi’nin tanıtım programına, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Program öncesinde bir açıklama yapan Hayırsever iş adamı Mercan, çocuk hastanesini ziyarete geldiğini ve burada yeni doğum yapan kadınların çocuklarını emzirmek için zorluk çektiğini görüp, bir kadının kendisinden böyle bir istekte bulunduktan sonra, Anne Evi’ni yaptırmaya karar verdiğini ifade etti. Özellikle taşradan gelenlerin böyle bir binaya ihtiyaç duyduğunu belirten Mercan, “Koridorlarda bayanlar oturup, çocuklarını emziriyorlardı. İki saatte bir emzirir, yine yerlerine otururlardı. Bir bayan dedi ki; ‘Amca, bu hastaneyi yaptıran siz misiniz? Bizim halimizi görüyorsun. Burada minderin üstünde çocuklarımızı emziriyoruz. Buraya bir anne evi yaptırsan Olmaz mı?’ İnşallah olur dedim ve gelip, rektörümüzle konuştum. Bir yer bulunup yapılabileceğini söyledi. Bir ay içinde yer bulunduğunu söyledi ve ihale yapmamızı istedi. İhalemizi de yaptırdık ve Allah burayı yaptırmayı nasip etti. Sağ olsun Melikgazi Vakfı da, sahip çıktı ve burayı döşedi. Anneler artık daha rahat ediyor. Yukarda yatıyor, taşradan gelenler. Niğde’den, Nevşehir’den, Yozgat’tan gelenler burada kalıyor” diye konuştu.     
Fevzi Mercan tarafından "Anne Evi" olarak yaptırılarak, Erciyes Üniversitesi'ne

Kayserili hayırsever Fevzi Mercan tarafından "Anne Evi" olarak yaptırılarak, Erciyes Üniversitesi'ne (ERÜ) bağışlanan 3 katlı binanın tanıtımında konuşan Mercan, çocuk hastanesini ziyarete geldiği sırada, kadınların hastane koridorunda çocuklarını emzirdiğini gördükten sonra yapmaya karar verdiğini söyledi.Kayserili hayırsever Fevzi Mercan tarafından "Anne Evi" olarak yaptırılarak, Erciyes Üniversitesi'ne (ERÜ) bağışlanan 3 katlı binanın tanıtımında konuşan Mercan, çocuk hastanesini ziyarete geldiği sırada, kadınların hastane koridorunda çocuklarını emzirdiğini gördükten sonra yapmaya karar verdiğini söyledi. 

ERÜ Çocuk Hastanesi’nin arka tarafında yaptırılan Anne Evi’nin tanıtım programına, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Program öncesinde bir açıklama yapan Hayırsever iş adamı Mercan, çocuk hastanesini ziyarete geldiğini ve burada yeni doğum yapan kadınların çocuklarını emzirmek için zorluk çektiğini görüp, bir kadının kendisinden böyle bir istekte bulunduktan sonra, Anne Evi’ni yaptırmaya karar verdiğini ifade etti. Özellikle taşradan gelenlerin böyle bir binaya ihtiyaç duyduğunu belirten Mercan, “Koridorlarda bayanlar oturup, çocuklarını emziriyorlardı. İki saatte bir emzirir, yine yerlerine otururlardı. Bir bayan dedi ki; ‘Amca, bu hastaneyi yaptıran siz misiniz? Bizim halimizi görüyorsun. Burada minderin üstünde çocuklarımızı emziriyoruz. Buraya bir anne evi yaptırsan Olmaz mı?’ İnşallah olur dedim ve gelip, rektörümüzle konuştum. Bir yer bulunup yapılabileceğini söyledi. Bir ay içinde yer bulunduğunu söyledi ve ihale yapmamızı istedi. İhalemizi de yaptırdık ve Allah burayı yaptırmayı nasip etti. Sağ olsun Melikgazi Vakfı da, sahip çıktı ve burayı döşedi. Anneler artık daha rahat ediyor. Yukarda yatıyor, taşradan gelenler. Niğde’den, Nevşehir’den, Yozgat’tan gelenler burada kalıyor” diye konuştu. 

 



 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.