ORGANİZE YOLUNDA FRENİ BOŞALAN ÇÖP KAMYONU DEVRİLDİ

Yaşam 22.06.2015 - 11:36, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2808+ kez okundu.
 

ORGANİZE YOLUNDA FRENİ BOŞALAN ÇÖP KAMYONU DEVRİLDİ

İKİ AİLEYE ATEŞ DÜŞTÜ
Kayseri’de belediyeye ait çöp kamyonu yokuş aşağı inerken ortada bulunan bariyerlere çarparak devrildi. Araç devrildikten sonra yaklaşık 200 metre sürüklendi. Sürüklendiği sırada 3 elektrik direği devrildi. Kazada araç içindeki 2 işçi hayatını kaybetti.Trafik kazası, sabah saatlerinde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi dağ yolu üzerinde meydana geldi. Sabah saatlerinde işe başlayan Ali Şeyhalioğlu ile Şenol Kart, çöp kamyonunu alarak şehir merkezine doğru yola çıktı. Organize Sanayi Bölgesi dağ yolu üzerinde şehir istikametine doğru kamyon ilerlerken bir anda yolu ikiye bölen bariyerlere çöp kamyonu çarptı. Çarpmanın etkisiyle iki arkadaş kamyondan fırlayarak hayatlarını kaybetti. Kamyon elektrik direklerine çarparak yaklaşık 200 metre sürüklendikten sonra durdu.Olay yerine gelen işçilerden birinin babası, oğlunu sabah işyerine bıraktığını ve daha sonra ayrıldıklarını dile getirdi. Gözyaşlarına boğulan baba ile işçi yakınlarını polis ve çevrede bulunan vatandaşlar teselli etmeye çalıştı. Sabah arkadaşlarıyla birlikte mesaiye çıkan temizlik işçileri de kaza yerine geldi.Kazayı gören bir vatandaş, olayın nasıl olduğunu anlamadıklarını belirtti. Huzeyfe Akbulut, kazadan 10 dakika önce yolun sağ şeridinde maddi hasarlı kazaya karıştığını belirterek polis beklediklerini anlattı. Akbulut, "Biz bekliyorduk. 10-15 dakika sonra bir kamyonun bariyerlere çarptığını gördük. Bariyerlere çarpmanın etkisiyle kamyon devrildi ve yanımıza kadar sürüklenerek geldi. Sonra ben bağırmaya başladım. Araçta sürücü var mı nerede, diye sordum. Sonra diğer arkadaşımız yukarı çıktı. Baktı ki araçtan iki kişi fırlamış ve hayatlarını kaybetmiş. Araç çok hızlı sürüklenerek geldi. Bizim burada kaza yapmamız belki büyük bir felaketi de önledi. Çünkü biz kaza yaptığımız için yol kapalı idi. Eğer araçlar devam etse yukarıda bariyerlerin fırlamasından dolayı başka insanlar da ölebilirdi. Ölen arkadaşlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına da sabır." diye konuştu.Kaza sonrasında kamyondan yola boşalan yağ nedeniyle itfaiye ve belediye ekipleri çalışma yaptı. Yola kepçeyle kum serildi. Olay yerine gelen savcı, incelemede bulundu. Kazanın neden kaynaklandığı ile ilgili araştırma başlatıldı. Frenin tutmamasına bağlı olarak aracın hızlandığı, sürücünün kamyonu yavaşlatmak için bariyerlere çarparak durdurmak istediği iddia ediliyor. Yapılacak inceleme sonrasında kazanın oluş nedeni belirlenecek.
İKİ AİLEYE ATEŞ DÜŞTÜ

Kayseri’de belediyeye ait çöp kamyonu yokuş aşağı inerken ortada bulunan bariyerlere çarparak devrildi. Araç devrildikten sonra yaklaşık 200 metre sürüklendi. Sürüklendiği sırada 3 elektrik direği devrildi. Kazada araç içindeki 2 işçi hayatını kaybetti.

Trafik kazası, sabah saatlerinde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi dağ yolu üzerinde meydana geldi. Sabah saatlerinde işe başlayan Ali Şeyhalioğlu ile Şenol Kart, çöp kamyonunu alarak şehir merkezine doğru yola çıktı. Organize Sanayi Bölgesi dağ yolu üzerinde şehir istikametine doğru kamyon ilerlerken bir anda yolu ikiye bölen bariyerlere çöp kamyonu çarptı. Çarpmanın etkisiyle iki arkadaş kamyondan fırlayarak hayatlarını kaybetti. Kamyon elektrik direklerine çarparak yaklaşık 200 metre sürüklendikten sonra durdu.

Olay yerine gelen işçilerden birinin babası, oğlunu sabah işyerine bıraktığını ve daha sonra ayrıldıklarını dile getirdi. Gözyaşlarına boğulan baba ile işçi yakınlarını polis ve çevrede bulunan vatandaşlar teselli etmeye çalıştı. Sabah arkadaşlarıyla birlikte mesaiye çıkan temizlik işçileri de kaza yerine geldi.

Kazayı gören bir vatandaş, olayın nasıl olduğunu anlamadıklarını belirtti. Huzeyfe Akbulut, kazadan 10 dakika önce yolun sağ şeridinde maddi hasarlı kazaya karıştığını belirterek polis beklediklerini anlattı. Akbulut, "Biz bekliyorduk. 10-15 dakika sonra bir kamyonun bariyerlere çarptığını gördük. Bariyerlere çarpmanın etkisiyle kamyon devrildi ve yanımıza kadar sürüklenerek geldi. Sonra ben bağırmaya başladım. Araçta sürücü var mı nerede, diye sordum. Sonra diğer arkadaşımız yukarı çıktı. Baktı ki araçtan iki kişi fırlamış ve hayatlarını kaybetmiş. Araç çok hızlı sürüklenerek geldi. Bizim burada kaza yapmamız belki büyük bir felaketi de önledi. Çünkü biz kaza yaptığımız için yol kapalı idi. Eğer araçlar devam etse yukarıda bariyerlerin fırlamasından dolayı başka insanlar da ölebilirdi. Ölen arkadaşlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına da sabır." diye konuştu.

Kaza sonrasında kamyondan yola boşalan yağ nedeniyle itfaiye ve belediye ekipleri çalışma yaptı. Yola kepçeyle kum serildi. Olay yerine gelen savcı, incelemede bulundu. Kazanın neden kaynaklandığı ile ilgili araştırma başlatıldı. Frenin tutmamasına bağlı olarak aracın hızlandığı, sürücünün kamyonu yavaşlatmak için bariyerlere çarparak durdurmak istediği iddia ediliyor. Yapılacak inceleme sonrasında kazanın oluş nedeni belirlenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.