HADAK YÖNETİMİNDEN ELİM KAZA HAKKINDA AÇIKLAMA

Spor 27.07.2015 - 18:43, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 3281+ kez okundu.
 

HADAK YÖNETİMİNDEN ELİM KAZA HAKKINDA AÇIKLAMA

Ayşe Erdem, rota başlangıcından önce takriben 2 Bin 900 metre rakımdayken kamp alanına dönüş kararı alarak
HACILAR ARAMA-KURTARMA HAVACILIK DAĞCILIK VE KIŞ SPORLARI MERKEZİ   Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Erciyes Zirve Tırmanışı'nın 21.'cisi bu yılda 25-26 Temmuz 2015 tarihlerinde Sütdonduran Yaylasında yapılmıştır.Türkiye'nin değişik illerinden gelerek kampa katılan 37 Dağcımız, 26 Temmuz 2015 tarihinde gece saat 03.00 itibariyle zirve tırmanışına başlamış olup, tırmanışçılarımızdan Söke Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nden katılan ve kısa sürede herkesin sevgi ve saygısını kazanan, kampın neşe kaynağı olan Ayşe Erdem, rota başlangıcından önce takriben 2 Bin 900 metre rakımdayken kamp alanına dönüş kararı alarak zirve tırmanışı gerçekleştirecek olan ekibimizden ayrılmıştır. Maalesef tırmanışçımız dönüş kararını uygulamak yerine, tırmanış ekibine bilgi vermeksizin farklı rotaya girerek takriben 3 Bin 50 metre rakımdan düşmüştür. Kaza bilgisi ekiplerimize ulaştığı andan itibaren tüm kurumlar harekete geçerek kazazedeye ulaşmışlardır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kazazedenin olay yerinde hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Gerek kulübümüz ekipleri, gerek arama-kurtarma ve 112 acil sağlık ekiplerince dağcımız Ambulans helikoptere taşınarak, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilmiştir. Olayla ilgili adli birimlerce soruşturma başlatılmıştır. Bu elim kaza hepimizi derinden üzmüştür. Başta ailesi olmak üzere tüm dağcılık camiasına başsağlığı diliyoruz. Kamuoyuna saygı ve üzüntüyle duyururuz. HADAK Yönetim Kurulu
Ayşe Erdem, rota başlangıcından önce takriben 2 Bin 900 metre rakımdayken kamp alanına dönüş kararı alarak

HACILAR ARAMA-KURTARMA HAVACILIK 
DAĞCILIK VE KIŞ SPORLARI MERKEZİ

 

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Erciyes Zirve Tırmanışı'nın 21.'cisi bu yılda 25-26 Temmuz 2015 tarihlerinde Sütdonduran Yaylasında yapılmıştır.
Türkiye'nin değişik illerinden gelerek kampa katılan 37 Dağcımız, 26 Temmuz 2015 tarihinde gece saat 03.00 itibariyle zirve tırmanışına başlamış olup, tırmanışçılarımızdan Söke Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nden katılan ve kısa sürede herkesin sevgi ve saygısını kazanan, kampın neşe kaynağı olan Ayşe Erdem, rota başlangıcından önce takriben 2 Bin 900 metre rakımdayken kamp alanına dönüş kararı alarak zirve tırmanışı gerçekleştirecek olan ekibimizden ayrılmıştır. Maalesef tırmanışçımız dönüş kararını uygulamak yerine, tırmanış ekibine bilgi vermeksizin farklı rotaya girerek takriben 3 Bin 50 metre rakımdan düşmüştür. 
Kaza bilgisi ekiplerimize ulaştığı andan itibaren tüm kurumlar harekete geçerek kazazedeye ulaşmışlardır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kazazedenin olay yerinde hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Gerek kulübümüz ekipleri, gerek arama-kurtarma ve 112 acil sağlık ekiplerince dağcımız Ambulans helikoptere taşınarak, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilmiştir. 
Olayla ilgili adli birimlerce soruşturma başlatılmıştır. 
Bu elim kaza hepimizi derinden üzmüştür. Başta ailesi olmak üzere tüm dağcılık camiasına başsağlığı diliyoruz. 
Kamuoyuna saygı ve üzüntüyle duyururuz.

HADAK Yönetim Kurulu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.