BOYDAK HOLDİNGE NİÇİN AĞAÇ DİKTİN SORUŞTURMASI

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.11.2015 - 17:04, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 705+ kez okundu.
 

BOYDAK HOLDİNGE NİÇİN AĞAÇ DİKTİN SORUŞTURMASI

Boydak Holding'e tahsis edilen orman arazisinin amacı dışında kullanıldığı iddiasına ilişkin soruşturma
Kayseri Orman İşletme Müdürlüğünce 7 yıl önce Boydak Holding'e tahsis edilen orman arazisinin amacı dışında kullanıldığı iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında 2'si holding yöneticisi 3 kişinin emniyette ifadesine başvuruldu. Edinilen bilgiye göre, Hacılar ilçesi Beğendik Tepe mevkisinde bulunan ve özel ağaçlandırma yapılması amacıyla 2008 yılında Boydak Holding'e 49 yıllığına kiralanan 103,2 hektarlık alana, sözleşme gereği yapılması gereken hangar-depo yerine özel amaçlı lüks bina inşa edildiği ve buralarda toplantılar gerçekleştirildiği iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, 6831 sayılı Orman Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla Boydak Holding yöneticileri Memduh ve Şükrü Boydak ile Ekrem Baktır'ın, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı. Şüpheliler, ifadelerinin ardından avukatlarıyla emniyetten ayrıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığından konuyla ilgili daha önceden yapılan açıklamada, "Holdingin izin tahsisi 22 Haziran 2015'te Kayseri Orman İşletme Müdürlüğünce iptal edilmiştir. Tahsisleri iptal edilen holdinge, sahayı teslim etmeleri için yaklaşık 3 haftalık süre verilmiştir. 20 Temmuz 2015 tarihinde de İşletme Müdürlüğü personelince saha teslim alınmıştır" ifadelerine yer verilmişti.
Boydak Holding'e tahsis edilen orman arazisinin amacı dışında kullanıldığı iddiasına ilişkin soruşturma

Kayseri Orman İşletme Müdürlüğünce 7 yıl önce Boydak Holding'e tahsis edilen orman arazisinin amacı dışında kullanıldığı iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında 2'si holding yöneticisi 3 kişinin emniyette ifadesine başvuruldu.

Edinilen bilgiye göre, Hacılar ilçesi Beğendik Tepe mevkisinde bulunan ve özel ağaçlandırma yapılması amacıyla 2008 yılında Boydak Holding'e 49 yıllığına kiralanan 103,2 hektarlık alana, sözleşme gereği yapılması gereken hangar-depo yerine özel amaçlı lüks bina inşa edildiği ve buralarda toplantılar gerçekleştirildiği iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, 6831 sayılı Orman Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla Boydak Holding yöneticileri Memduh ve Şükrü Boydak ile Ekrem Baktır'ın, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı.

Şüpheliler, ifadelerinin ardından avukatlarıyla emniyetten ayrıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından konuyla ilgili daha önceden yapılan açıklamada, "Holdingin izin tahsisi 22 Haziran 2015'te Kayseri Orman İşletme Müdürlüğünce iptal edilmiştir. Tahsisleri iptal edilen holdinge, sahayı teslim etmeleri için yaklaşık 3 haftalık süre verilmiştir. 20 Temmuz 2015 tarihinde de İşletme Müdürlüğü personelince saha teslim alınmıştır" ifadelerine yer verilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.