KOSB BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN: - “ARTIK MOBİLYANIN BAŞKENTİ KAYSERİ OLDU”

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.11.2015 - 10:02, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 901+ kez okundu.
 

KOSB BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN: - “ARTIK MOBİLYANIN BAŞKENTİ KAYSERİ OLDU”

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Endüstriyel Tasarım Merkezi tarafından düzenlenen
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Endüstriyel Tasarım Merkezi tarafından düzenlenen ‘Tasarımla marka, sektör mobilya’ konulu konferansta konuşan KOSB Başkanı Tahir Nursaçan, “Artık mobilyanın başkenti Kayseri oldu” dedi. KOSB Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Çiğdem Kaya, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Derneği Başkanı Sertaç Ersayın ve Tasarımcı Adnan Serbest katıldı. Konferans öncesinde bir konuşma yapan KOSB Başkanı Tahir Nursaçan, “Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 22 milyon metrekarelik bir alanda bin 100’ün üzerinde fabrikanın olduğu ve bunlardan ağırlıklı olarak 400’ün üzerinde mobilya sektörüne yönelik olan ve kendisini gerek Türkiye içerisinde gerek uluslararası alanda tanıtmış çok ciddi manada marka firmalarında olduğu bir organize sanayi bölgesine sahibiz” dedi.Nursaçan, “Dünyada değişmeyen tek şeyin değişimdir ve ihtiyaçlar ile süreklilik arz ederek değişmektedir. 2014 yılı verilerine baktığımız zaman dünyada 220 milyar dolarlık mobilya satılmıştır. Bunun 60 milyar dolarını Çin satmıştır. Türkiye’ye baktığımız zaman 2 milyar 200 milyon dolar civarında ihracat var” ifadelerini kullandı. “MOBİLYANIN BAŞKENTİ KAYSERİ OLDU”Eskiden mobilya denilince akla Ankara’nın geldiğini söyleyen Tahir Nursaçan, “Eskiden Mobilyanın başkenti dendiği zaman akla Ankara gelirdi. Bu birinciliği de aldığımızı da düşünüyorum. Mobilyanın başkenti Kayseri oldu” şeklinde konuştu.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Endüstriyel Tasarım Merkezi tarafından düzenlenen

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Endüstriyel Tasarım Merkezi tarafından düzenlenen ‘Tasarımla marka, sektör mobilya’ konulu konferansta konuşan KOSB Başkanı Tahir Nursaçan, “Artık mobilyanın başkenti Kayseri oldu” dedi.

KOSB Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Çiğdem Kaya, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Derneği Başkanı Sertaç Ersayın ve Tasarımcı Adnan Serbest katıldı.

Konferans öncesinde bir konuşma yapan KOSB Başkanı Tahir Nursaçan, “Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 22 milyon metrekarelik bir alanda bin 100’ün üzerinde fabrikanın olduğu ve bunlardan ağırlıklı olarak 400’ün üzerinde mobilya sektörüne yönelik olan ve kendisini gerek Türkiye içerisinde gerek uluslararası alanda tanıtmış çok ciddi manada marka firmalarında olduğu bir organize sanayi bölgesine sahibiz” dedi.
Nursaçan, “Dünyada değişmeyen tek şeyin değişimdir ve ihtiyaçlar ile süreklilik arz ederek değişmektedir. 2014 yılı verilerine baktığımız zaman dünyada 220 milyar dolarlık mobilya satılmıştır. Bunun 60 milyar dolarını Çin satmıştır. Türkiye’ye baktığımız zaman 2 milyar 200 milyon dolar civarında ihracat var” ifadelerini kullandı.

“MOBİLYANIN BAŞKENTİ KAYSERİ OLDU”
Eskiden mobilya denilince akla Ankara’nın geldiğini söyleyen Tahir Nursaçan, “Eskiden Mobilyanın başkenti dendiği zaman akla Ankara gelirdi. Bu birinciliği de aldığımızı da düşünüyorum. Mobilyanın başkenti Kayseri oldu” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.