Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.03.2016 - 11:16, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2820+ kez okundu.
 

Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Yaklaşık 40 yıl önce Birleşmiş Milletler tarafından onaylanarak uluslararası bir gün haline gelen kadınlar günü
Yaklaşık 40 yıl önce Birleşmiş Milletler tarafından onaylanarak uluslararası bir gün haline gelen kadınlar günü uzun yıllardır ülkemizde de kutlanmaktadır. Kadınlarımız Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli çalışmalar gerçekleştirmişlerdir. Yeri geldiğinde cephede savaşmış, yeri geldiğinde cephe gerisinde savaşa destek olmuşlardır. Savaş ardından ülkenin kalkınmasında da kadınlarımız, en ön saflarda yerlerini almıştır. 1934 senesinde pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını kazandırmıştır. Ülkemizde kadın sorunu ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel bir konudur. Kadına şiddetin önlenmesinde, kadınlarımızın çocuklarını sevgi, saygı ve hoşgörülü bir yaklaşımla, cinsiyet ayrımı yapmadan, tutarlı ve doğru biçimde yetiştirmesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Sevgili Peygamberimiz “ Veda Hutbesi “ nde kadınların haklarına dikkat çekiyor ve şöyle buyuruyor: “ Ey İnsanlar. Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah’ın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinde hakları vardır “, “ Sizin En İyiniz, Kadınına Karşı En İyi Olanınız “ Buyurmaktadır. Dinimizde ve geleneklerimizde, kadın her zaman önemli bir yer tutmaktadır. Kadınların toplumdaki siyasi, sosyal ve ekonomik statüsünün güçlenmesi, toplumsal refah seviyesinin en önemli göstergelerinden birisidir. Ancak ne yazık ki; Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranları istenilen seviyeye henüz ulaşamamıştır. Devletimiz tarafından kadının çalışma hayatına katılmasını kolaylaştırmak açısından alınan önlemler ise geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.  Unutulmamalıdır ki” Kadınımıza hak ettiği değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır!” Kadınlar, halkın en fedakâr, çalışkan ve üreten bireyleridir.  8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, saygı değer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve huzur dolu bir gelecek temenni ediyorum.
Yaklaşık 40 yıl önce Birleşmiş Milletler tarafından onaylanarak uluslararası bir gün haline gelen kadınlar günü
Yaklaşık 40 yıl önce Birleşmiş Milletler tarafından onaylanarak uluslararası bir gün haline gelen kadınlar günü uzun yıllardır ülkemizde de kutlanmaktadır.
Kadınlarımız Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli çalışmalar gerçekleştirmişlerdir. Yeri geldiğinde cephede savaşmış, yeri geldiğinde cephe gerisinde savaşa destek olmuşlardır. Savaş ardından ülkenin kalkınmasında da kadınlarımız, en ön saflarda yerlerini almıştır. 1934 senesinde pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını kazandırmıştır.
Ülkemizde kadın sorunu ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel bir konudur.
Kadına şiddetin önlenmesinde, kadınlarımızın çocuklarını sevgi, saygı ve hoşgörülü bir yaklaşımla, cinsiyet ayrımı yapmadan, tutarlı ve doğru biçimde yetiştirmesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz.
Sevgili Peygamberimiz “ Veda Hutbesi “ nde kadınların haklarına dikkat çekiyor ve şöyle buyuruyor:
“ Ey İnsanlar. Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah’ın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinde hakları vardır “,
“ Sizin En İyiniz, Kadınına Karşı En İyi Olanınız “
Buyurmaktadır.
Dinimizde ve geleneklerimizde, kadın her zaman önemli bir yer tutmaktadır. Kadınların toplumdaki siyasi, sosyal ve ekonomik statüsünün güçlenmesi, toplumsal refah seviyesinin en önemli göstergelerinden birisidir.
Ancak ne yazık ki; Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranları istenilen seviyeye henüz ulaşamamıştır. Devletimiz tarafından kadının çalışma hayatına katılmasını kolaylaştırmak açısından alınan önlemler ise geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. 
Unutulmamalıdır ki” Kadınımıza hak ettiği değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır!”
Kadınlar, halkın en fedakâr, çalışkan ve üreten bireyleridir. 
8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, saygı değer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve huzur dolu bir gelecek temenni ediyorum.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.