KAYSERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN’ IN RAMAZAN AYI MESAJI

Gündem 05.06.2016 - 21:47, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2056+ kez okundu.
 

KAYSERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN’ IN RAMAZAN AYI MESAJI

edakarlık, paylaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularının yoğun bir şekilde hissedildiği Ramazan ayı
Fedakarlık, paylaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularının yoğun bir şekilde hissedildiği Ramazan ayı, hepimiz için iyi bir mektep, iyi bir fırsat ve imkândır.Ramazan Ayı Kur’an Ayıdır. Rahmet, fazilet ve günahlardan arınma ayıdır. Bu kutlu ayda gönül dünyamızı bütün kardeşlerimize açarak, huzur ve mutluluğa vesile olmak hepimiz için büyük bir kazanım ve bahtiyarlık olacaktır. Ramazan’ın rahmet ikliminde hep birlikte kardeşliği solumalıyız. “ Ben “ merkezli düşüncelerden arınarak “ Biz “ merkezli düşüncelerle kimsesizlerin kimsesi olmalıyız.İnsanın yalnızca zor durumda iken değil, hayatın her anında ilgi ve desteğe, uzatılacak bir ele, gönül alıcı bir söze, içten bir tebessüme ihtiyacı vardır. Aç ve yoksulların halinden anlıyor olmamız, aç ve yoksullara bir yardım elini uzatmadığımız sürece bize dönen bir faydası olmayacaktır.Unutulmamalıdır ki, yoksulluk sadece varlığın yok olması değildir. Yoksulluk aynı zamanda içimizdeki merhamet, şefkat ve hoşgörü gibi insani değerlerin de yok olması demektir.Kerkük’te, Halep’te, Bağdat’ta, Bayır Bucak’ta, Urumçi’de, Somali’de, Arakan’da ve dünyanın neresinde olursa olsun baskı, zulüm ve şiddet altında olan, mazlum ve mağdur durumdaki kardeşlerimize maddi-manevi desteklerimizi daha da artırmalıyız.Kendisi için istediğini kardeşi için de istemek, kendisi için istemediğini onun için de istememek müminin vazgeçilmez ahlâki bir değer olduğunu her zaman hatırımızda tutmalı ve ona göre davranmalıyız.Bizlere düşen görev, Ramazan’ın o maneviyatından en güzel şekilde istifade etmek, rutin bir hale dönüştürmemek olmalıdır.Ramazan Ayı'nın milletimize, İslâm Âlemi'ne huzur, barış ve kardeşlik getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.
edakarlık, paylaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularının yoğun bir şekilde hissedildiği Ramazan ayı



Fedakarlık, paylaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularının yoğun bir şekilde hissedildiği Ramazan ayı, hepimiz için iyi bir mektep, iyi bir fırsat ve imkândır.
Ramazan Ayı Kur’an Ayıdır. Rahmet, fazilet ve günahlardan arınma ayıdır. Bu kutlu ayda gönül dünyamızı bütün kardeşlerimize açarak, huzur ve mutluluğa vesile olmak hepimiz için büyük bir kazanım ve bahtiyarlık olacaktır. 
Ramazan’ın rahmet ikliminde hep birlikte kardeşliği solumalıyız. “ Ben “ merkezli düşüncelerden arınarak “ Biz “ merkezli düşüncelerle kimsesizlerin kimsesi olmalıyız.
İnsanın yalnızca zor durumda iken değil, hayatın her anında ilgi ve desteğe, uzatılacak bir ele, gönül alıcı bir söze, içten bir tebessüme ihtiyacı vardır. Aç ve yoksulların halinden anlıyor olmamız, aç ve yoksullara bir yardım elini uzatmadığımız sürece bize dönen bir faydası olmayacaktır.
Unutulmamalıdır ki, yoksulluk sadece varlığın yok olması değildir. Yoksulluk aynı zamanda içimizdeki merhamet, şefkat ve hoşgörü gibi insani değerlerin de yok olması demektir.
Kerkük’te, Halep’te, Bağdat’ta, Bayır Bucak’ta, Urumçi’de, Somali’de, Arakan’da ve dünyanın neresinde olursa olsun baskı, zulüm ve şiddet altında olan, mazlum ve mağdur durumdaki kardeşlerimize maddi-manevi desteklerimizi daha da artırmalıyız.
Kendisi için istediğini kardeşi için de istemek, kendisi için istemediğini onun için de istememek müminin vazgeçilmez ahlâki bir değer olduğunu her zaman hatırımızda tutmalı ve ona göre davranmalıyız.
Bizlere düşen görev, Ramazan’ın o maneviyatından en güzel şekilde istifade etmek, rutin bir hale dönüştürmemek olmalıdır.
Ramazan Ayı'nın milletimize, İslâm Âlemi'ne huzur, barış ve kardeşlik getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.