KAYSERİ OSB’DE YENİ NESİL DIŞ TİCARET İSTİHBARATI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Ekonomi 10.12.2016 - 14:26, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 1395+ kez okundu.
 

KAYSERİ OSB’DE YENİ NESİL DIŞ TİCARET İSTİHBARATI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve ORAN Kalkınma Ajansı işbirliği ile "Yeni Nesil Dış Ticaret İstihbaratı" konulu
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve ORAN Kalkınma Ajansı işbirliği ile "Yeni Nesil Dış Ticaret İstihbaratı" konulu eğitim semineri düzenlendi. Kayseri OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapana Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan; " Küresel sistemde ciddi değişimin yaşandığını hep birlikte görüyoruz. Daha çok çalışarak, daha çok gayret göstererek, daha çok terleyerek, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak kaçınılmaz bir durumdur. Bu nedenle, başarıların hep birlikte ve uyum içinde çalışarak mümkün olduğuna inanıyoruz. Dünyaya açılacak yeni markalar için hep birlikte hamleler yapmalıyız. Yine bilindiği üzere; güçlü bildiğimiz ekonomiler sallanıyor, güçlü görülen yapılar tek tek yıkılıyor.Batımızdaki ülkeler ekonomik krizlerle boğuşurken, güneyimizde ve doğumuzdaki ülkelerde siyasal ve sosyal çalkantılar yaşanıyor.Herkesin kendi sorunlarına odaklandığı bu süreçleri yerinde ve zamanında hep birlikte değerlendirmeliyiz. Günümüzde yükselen değerlerden biri de güç bağlantılarıdır. Artık , kendi içime kapanayım, kendi yağımda kavrulayım dönemi bitmiştir. Ülke olarak, yüksek milli gelire sahip olmak, ekonomik olarak bir kalkınma rampasına oturmak ve küreselleşen dünyada söz sahibi olabilmek için ihracatta da önde olmak gerekmektedir. Bu sebeple, Devlet Kurumlarına, STK’lara, her zaman olduğu gibi fedakar ve cefakar yatırımcılarımıza çok iş düşmektedir. Yani, küresel düşünmek, dünyayı bir pazar olarak algılamak ayrı bir önem arz etmektedir." dedi. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği seminerde Yaman Koç; Dış Ticarette İstihbaratın Önemi ve Dış Ticaretin Püf Noktaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Program soru cevap bölümünün ardından Katılımcı Sertifikalarının dağıtılması ile sonlandı.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve ORAN Kalkınma Ajansı işbirliği ile "Yeni Nesil Dış Ticaret İstihbaratı" konulu

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve ORAN Kalkınma Ajansı işbirliği ile "Yeni Nesil Dış Ticaret İstihbaratı" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Kayseri OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapana Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan;

" Küresel sistemde ciddi değişimin yaşandığını hep birlikte görüyoruz. Daha çok çalışarak, daha çok gayret göstererek, daha çok terleyerek, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak kaçınılmaz bir durumdur. Bu nedenle, başarıların hep birlikte ve uyum içinde çalışarak mümkün olduğuna inanıyoruz. Dünyaya açılacak yeni markalar için hep birlikte hamleler yapmalıyız.

Yine bilindiği üzere; güçlü bildiğimiz ekonomiler sallanıyor, güçlü görülen yapılar tek tek yıkılıyor.Batımızdaki ülkeler ekonomik krizlerle boğuşurken, güneyimizde ve doğumuzdaki ülkelerde siyasal ve sosyal çalkantılar yaşanıyor.Herkesin kendi sorunlarına odaklandığı bu süreçleri yerinde ve zamanında hep birlikte değerlendirmeliyiz. 
Günümüzde yükselen değerlerden biri de güç bağlantılarıdır.

Artık , kendi içime kapanayım, kendi yağımda kavrulayım dönemi bitmiştir. Ülke olarak, yüksek milli gelire sahip olmak, ekonomik olarak bir kalkınma rampasına oturmak ve küreselleşen dünyada söz sahibi olabilmek için ihracatta da önde olmak gerekmektedir. Bu sebeple, Devlet Kurumlarına, STK’lara, her zaman olduğu gibi fedakar ve cefakar yatırımcılarımıza çok iş düşmektedir. Yani, küresel düşünmek, dünyayı bir pazar olarak algılamak ayrı bir önem arz etmektedir." dedi.

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği seminerde Yaman Koç; Dış Ticarette İstihbaratın Önemi ve Dış Ticaretin Püf Noktaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Program soru cevap bölümünün ardından Katılımcı Sertifikalarının dağıtılması ile sonlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.