İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ

Gündem 14.03.2017 - 10:39, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2478+ kez okundu.
 

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yıldönümü dolayısıyla Hacılar Şaşoğlu Ortaokulu
İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yıldönümü dolayısıyla Hacılar Şaşoğlu Ortaokulu tarafından kutlama programı düzenlendi. Hacılar Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa Hacılar Kaymakamı Mustafa Temiz, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Emniyet Müdürü Metin Karataşlı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Sonğur, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yusuf İmamoğlu ”12 Mart 1921’de kabul edilen İstiklal Marşımız, yediden yetmişe Türk Milletinin en içten en çetin günlerinde çektiği acının, zulmün, yokluğun, bununla beraber ruhlardaki iman ve vatan aşkının bir şairin hisli kalbinde can bulmuş ifadesidir." dedi.  Daha sonra konuşan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise İstiklal Marşımızın milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olduğunu söyledi. Başkan Ekici konuşmasını şöyle sürdürdü; "Gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve istikbal adımlarını İstiklal Marşı ile en iyi şekilde anlatan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, her kelimesinde milletimize ait kutsal ve kadim değerleri bizlere miras bırakmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milli marş olarak kabulünün 96. yılı nedeniyle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz rahmet, şükran ve minnetle anıyorum."  Konuşmaların ardından program Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve anılarını anlatan slayt gösterisi ile devam etti.  Program, Şaşoğlu Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı şiir, tiyatro ve oratoryo gösterileri ile son buldu.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yıldönümü dolayısıyla Hacılar Şaşoğlu Ortaokulu

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yıldönümü dolayısıyla Hacılar Şaşoğlu Ortaokulu tarafından kutlama programı düzenlendi.
Hacılar Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa Hacılar Kaymakamı Mustafa Temiz, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Emniyet Müdürü Metin Karataşlı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Sonğur, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yusuf İmamoğlu ”12 Mart 1921’de kabul edilen İstiklal Marşımız, yediden yetmişe Türk Milletinin en içten en çetin günlerinde çektiği acının, zulmün, yokluğun, bununla beraber ruhlardaki iman ve vatan aşkının bir şairin hisli kalbinde can bulmuş ifadesidir." dedi. 
Daha sonra konuşan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise İstiklal Marşımızın milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olduğunu söyledi. Başkan Ekici konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve istikbal adımlarını İstiklal Marşı ile en iyi şekilde anlatan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, her kelimesinde milletimize ait kutsal ve kadim değerleri bizlere miras bırakmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milli marş olarak kabulünün 96. yılı nedeniyle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz rahmet, şükran ve minnetle anıyorum." 
Konuşmaların ardından program Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve anılarını anlatan slayt gösterisi ile devam etti. 
Program, Şaşoğlu Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı şiir, tiyatro ve oratoryo gösterileri ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.