AK PARTİ GENEL BAŞKANI VE BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’DAN HACILAR’DA 3.500 GENǒE MEKTUP

Gündem 21.03.2017 - 11:20, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 3305+ kez okundu.
 

AK PARTİ GENEL BAŞKANI VE BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’DAN HACILAR’DA 3.500 GENǒE MEKTUP

Ak Parti Hacılar ilçe teşkilatına ’da gelen ve Hacılar ’da bulunan
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım,  Türkiye geneli 14  milyon 700 bin gence ismine özel elden teslim edilmek üzere 16 Nisan halk oylamasının  anlatıldığı bir mektup kaleme aldı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım  mektupta, seçilme yaşının 18'e  indirilmesiyle gençlerin artık ülke sorunlarına seyirci kalmayacağını, bizzat  sorumluluk üstleneceğini bildirdi. Ak Parti Hacılar ilçe teşkilatına ’da gelen ve Hacılar ’da bulunan 3.500 gence  verilecek olan mektupta  Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali YILDIRIM, Türkiye'yi siyasi, ekonomik ve  sosyal alanlarda yüksek hedeflere ulaştıracak, ülkenin gücüne güç katacak yeni  bir sürecin başında olduğunu belirtti.   "Anayasa değişiklik teklifi 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan halk  oylamasında sizin oylarınıza sunulacak" ifadelerini kullanan Yıldırım mektupta,  şu görüşlere yer verdi: "Bu değişikliğin amacı kısaca şu şekilde özetlenebilir;  cumhurbaşkanlığı hükümet Sistemi ile hükümeti ve Cumhurbaşkanını doğrudan siz  seçeceksiniz. Böylece 'Hükümet kuruldu mu, kurulmadı mı?' gibi endişeye mahal  verecek bir durum olmayacak.  Seçilen Cumhurbaşkanı, kuracağı hükümet ile beş yıl  kesintisiz ülkeyi yönetecek.  Nihayetinde hizmetlerin ve seçim vaatlerinin  gecikmesi söz konusu olmayacak. Bu sistem güçlü iktidar, sürekli istikrar ve güveni de beraberinde  getirecek. Önce seçilme yaşını 30’dan 25’e düşürmüştük şimdi de 18’e indiriyoruz.  Çünkü doğru ve adil olan budur. Böylece 7 milyon genç kardeşimize siyasette aktif  olarak yer alma imkanı doğuyor. Artık gençler ülke sorunlarına seyirci  kalmayacak, bizzat sorumluluk üstlenecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip  Erdoğan’ın da dediği gibi gençler olarak sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bunun  bilincindeyiz. Size güveniyoruz. Çünkü siz 15 Temmuz hain darbe girişiminde  ülkemize, bayrağımıza sahip çıkmak için meydanlarda en öndeydiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler  seviyesine ulaşma hedefine, bu değişikliğe 16 Nisan'da diyeceğiniz 'EVET' ile  yeni bir heyecanla ve daha büyük sorumluluklarla sahip çıkmanızı istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yapılacak halk oylamasının Türkiye’nin  aydınlık yarınlarına vesile olmasını diliyor, sana ve ailene sevgilerimi  sunuyorum." .  
Ak Parti Hacılar ilçe teşkilatına ’da gelen ve Hacılar ’da bulunan

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım,  Türkiye geneli 14  milyon 700 bin gence ismine özel elden teslim edilmek üzere 16 Nisan halk oylamasının  anlatıldığı bir mektup kaleme aldı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım  mektupta, seçilme yaşının 18'e  indirilmesiyle gençlerin artık ülke sorunlarına seyirci kalmayacağını, bizzat  sorumluluk üstleneceğini bildirdi.

Ak Parti Hacılar ilçe teşkilatına ’da gelen ve Hacılar ’da bulunan 3.500 gence  verilecek olan mektupta  Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali YILDIRIM, Türkiye'yi siyasi, ekonomik ve  sosyal alanlarda yüksek hedeflere ulaştıracak, ülkenin gücüne güç katacak yeni  bir sürecin başında olduğunu belirtti.

 

"Anayasa değişiklik teklifi 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan halk  oylamasında sizin oylarınıza sunulacak" ifadelerini kullanan Yıldırım mektupta,  şu görüşlere yer verdi:

"Bu değişikliğin amacı kısaca şu şekilde özetlenebilir;  cumhurbaşkanlığı hükümet Sistemi ile hükümeti ve Cumhurbaşkanını doğrudan siz  seçeceksiniz. Böylece 'Hükümet kuruldu mu, kurulmadı mı?' gibi endişeye mahal  verecek bir durum olmayacak.  Seçilen Cumhurbaşkanı, kuracağı hükümet ile beş yıl  kesintisiz ülkeyi yönetecek.  Nihayetinde hizmetlerin ve seçim vaatlerinin  gecikmesi söz konusu olmayacak.

Bu sistem güçlü iktidar, sürekli istikrar ve güveni de beraberinde  getirecek. Önce seçilme yaşını 30’dan 25’e düşürmüştük şimdi de 18’e indiriyoruz.  Çünkü doğru ve adil olan budur. Böylece 7 milyon genç kardeşimize siyasette aktif  olarak yer alma imkanı doğuyor. Artık gençler ülke sorunlarına seyirci  kalmayacak, bizzat sorumluluk üstlenecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip  Erdoğan’ın da dediği gibi gençler olarak sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bunun  bilincindeyiz. Size güveniyoruz. Çünkü siz 15 Temmuz hain darbe girişiminde  ülkemize, bayrağımıza sahip çıkmak için meydanlarda en öndeydiniz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler  seviyesine ulaşma hedefine, bu değişikliğe 16 Nisan'da diyeceğiniz 'EVET' ile  yeni bir heyecanla ve daha büyük sorumluluklarla sahip çıkmanızı istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yapılacak halk oylamasının Türkiye’nin  aydınlık yarınlarına vesile olmasını diliyor, sana ve ailene sevgilerimi  sunuyorum." .

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.