102’NCİ YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANILDI

Gündem 21.03.2017 - 13:11, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2428+ kez okundu.
 

102’NCİ YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANILDI

Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin
Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102’nci yılını kutlamak ve canlarını vatan uğruna fedan eden şehitleri anmak için bir program düzenledi.Hacılar Kültür Merkezinde düzenlenen programa Hacılar Kaymakamı Mustafa Temiz, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Emniyet Müdür Vekili Metin Karataşlı, okul ve daire müdürlerinin yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programa ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı.Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümünde bu destanı yazan binlerce Mehmetçiği anarak sözlerine başlayan Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Mucuk programda yaptığı konuşmada, “Hepimizin bildiği gibi Çanakkale, Türk Ulusunun tarihinde en kanlı çarpışmalardan birinin yapıldığı, geri dönmemek üzere şahadet için giden 253 bin vatan evladının vatan uğruna, bayrak uğruna, bağımsızlık uğruna canlarını seve seve verdiği savaşın adıdır.” Dedi.Daha sonra kürsüye gelen Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Çanakkale Zaferinin dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşının ilk meşalesinin tutuşturulduğu, kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olduğunu ifade etti. Başkan Ekici yaptığı konuşmada sözlerini şöyle sürdürdü; “Biliyorsunuz 15 Temmuz gecesi hain Fetö çetesi darbe girişiminde bulundu. Ama önce Allah’ın inayeti sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik ve dirayetli duruşu ve sizin gibi vatansever aziz milletimizin meydanlara inmesi, tankların önüne yatması ve savaş uçaklarından atılan bombalara, mermilere göğsünü siper etmesi sayesinde, bu alçak kalkışmayı engellemiş olduk. Şimdiye kadar hem Çanakkale’de hem Kurtuluş savaşında, hem de PKK ve Fetö ile mücadelede vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan gazilerimize ve yakınlarına sağlık, sabır ve hayırlı uzun ömür diliyorum”Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program Çanakkale savaşında yaşanan olayları konu alan tiyatro oyunu, şiirler ve oratoryo gösterileri ile devam etti. Programda daha sonra İstiklal ve istikbal şairi Mehmet Akif Ersoy konulu şiir yarışmasında il birincisi olan Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Aksüt şiirini okudu ve ardından yarışmada birinci ve ikinciliği elde eden öğrencilere ödüllerini Kaymakam Mustafa Temiz ve Belediye Başkanı Doğan Ekici takdim etti.Programın sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferini anlatan eserlerin sergilendiği sergi, katılımcılar tarafından gezildi.
Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin

Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102’nci yılını kutlamak ve canlarını vatan uğruna fedan eden şehitleri anmak için bir program düzenledi.
Hacılar Kültür Merkezinde düzenlenen programa Hacılar Kaymakamı Mustafa Temiz, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Emniyet Müdür Vekili Metin Karataşlı, okul ve daire müdürlerinin yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programa ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı.
Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümünde bu destanı yazan binlerce Mehmetçiği anarak sözlerine başlayan Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Mucuk programda yaptığı konuşmada, “Hepimizin bildiği gibi Çanakkale, Türk Ulusunun tarihinde en kanlı çarpışmalardan birinin yapıldığı, geri dönmemek üzere şahadet için giden 253 bin vatan evladının vatan uğruna, bayrak uğruna, bağımsızlık uğruna canlarını seve seve verdiği savaşın adıdır.” Dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Çanakkale Zaferinin dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşının ilk meşalesinin tutuşturulduğu, kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olduğunu ifade etti. Başkan Ekici yaptığı konuşmada sözlerini şöyle sürdürdü; 
“Biliyorsunuz 15 Temmuz gecesi hain Fetö çetesi darbe girişiminde bulundu. Ama önce Allah’ın inayeti sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik ve dirayetli duruşu ve sizin gibi vatansever aziz milletimizin meydanlara inmesi, tankların önüne yatması ve savaş uçaklarından atılan bombalara, mermilere göğsünü siper etmesi sayesinde, bu alçak kalkışmayı engellemiş olduk. Şimdiye kadar hem Çanakkale’de hem Kurtuluş savaşında, hem de PKK ve Fetö ile mücadelede vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan gazilerimize ve yakınlarına sağlık, sabır ve hayırlı uzun ömür diliyorum”
Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program Çanakkale savaşında yaşanan olayları konu alan tiyatro oyunu, şiirler ve oratoryo gösterileri ile devam etti. 
Programda daha sonra İstiklal ve istikbal şairi Mehmet Akif Ersoy konulu şiir yarışmasında il birincisi olan Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Aksüt şiirini okudu ve ardından yarışmada birinci ve ikinciliği elde eden öğrencilere ödüllerini Kaymakam Mustafa Temiz ve Belediye Başkanı Doğan Ekici takdim etti.
Programın sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferini anlatan eserlerin sergilendiği sergi, katılımcılar tarafından gezildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.