103’NCÜ YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANILDI

Kültür 23.03.2018 - 07:19, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2267+ kez okundu.
 

103’NCÜ YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANILDI

Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin
  Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin 103’ncü yılı dolayısıyla “Onbeşliler Geliyor” adlı anma programı düzenledi. Hacılar Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezinde düzenlenen programa Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Metin Karataşlı, okul ve daire müdürlerinin yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı. Programın açılış konuşmasını yapan Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Mucuk, “Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna; vatan toprakları düşman ayakları altında çiğnenecekse, eğer göklerde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız inecekse, minarelerde okunan ezanımız susacaksa git de gelme oğul gerekirse bağrıma taş basarım demek suretiyle, vatanın her karış toprağını evladının canından üstün tutan anaların ferasetidir .” Dedi. Şanlı Tarihimizin destansı mücadelelerinden biri olan Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümünde bu destanı yazan yüz binlerce Mehmetçiği rahmet ve şükranla anarak sözlerine başlayan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi; “Bu gün bu Cennet vatanımızda göğsümüzü kabartarak korkusuzca yaşıyorsak bunu hiç şüphesiz Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, 15 Temmuz’da ve son olarak ta Afrin’de gözünü kırpmadan şehitliğe koşan kahraman Mehmetçiğimize borçluyuz. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü, mermilerin havada çarpıştığı savaş şartlarında 270 kilogramlık mermiyi kaldıran Seyit Onbaşı gibi vatanseverlerimizin sayesinde bu ülkeyi hep beraber kurtardık. Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı diyor şair. Şehitlikleri mutlaka gidip görmeliyiz ve o manevi havayı yaşamalıyız. Ben şimdiye kadar hem Çanakkale’de hem Kurtuluş savaşında Hem PKK, YPG, DEAŞ ve FETÖ ile mücadelede vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralanan gazilerimize ve yakınlarına sağlık, sabır ve hayırlı ömür diliyorum. Şehitler ölmez Vatan bölünmez.”  Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program Çanakkale savaşında yaşanan olayları konu alan şiirlerin okunması ve oratoryo gösterileri ile devam etti.  Programın sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferini anlatan eserlerin sergilendiği sergi, katılımcılar tarafından gezildi.  
Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin

 

Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin 103’ncü yılı dolayısıyla “Onbeşliler Geliyor” adlı anma programı düzenledi.
Hacılar Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezinde düzenlenen programa Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Metin Karataşlı, okul ve daire müdürlerinin yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı.
Programın açılış konuşmasını yapan Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Mucuk, “Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna; vatan toprakları düşman ayakları altında çiğnenecekse, eğer göklerde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız inecekse, minarelerde okunan ezanımız susacaksa git de gelme oğul gerekirse bağrıma taş basarım demek suretiyle, vatanın her karış toprağını evladının canından üstün tutan anaların ferasetidir .” Dedi.
Şanlı Tarihimizin destansı mücadelelerinden biri olan Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümünde bu destanı yazan yüz binlerce Mehmetçiği rahmet ve şükranla anarak sözlerine başlayan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi;
“Bu gün bu Cennet vatanımızda göğsümüzü kabartarak korkusuzca yaşıyorsak bunu hiç şüphesiz Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, 15 Temmuz’da ve son olarak ta Afrin’de gözünü kırpmadan şehitliğe koşan kahraman Mehmetçiğimize borçluyuz. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü, mermilerin havada çarpıştığı savaş şartlarında 270 kilogramlık mermiyi kaldıran Seyit Onbaşı gibi vatanseverlerimizin sayesinde bu ülkeyi hep beraber kurtardık. Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı diyor şair. Şehitlikleri mutlaka gidip görmeliyiz ve o manevi havayı yaşamalıyız. Ben şimdiye kadar hem Çanakkale’de hem Kurtuluş savaşında Hem PKK, YPG, DEAŞ ve FETÖ ile mücadelede vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralanan gazilerimize ve yakınlarına sağlık, sabır ve hayırlı ömür diliyorum. Şehitler ölmez Vatan bölünmez.” 
Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program Çanakkale savaşında yaşanan olayları konu alan şiirlerin okunması ve oratoryo gösterileri ile devam etti. 
Programın sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferini anlatan eserlerin sergilendiği sergi, katılımcılar tarafından gezildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.