Abidin Özkaya, cari açık ve enflasyon sorununu çözmeden sağlıklı bir büyüme mümkün olmaz

Ekonomi 27.10.2021 - 14:01, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 1011+ kez okundu.
 

Abidin Özkaya, cari açık ve enflasyon sorununu çözmeden sağlıklı bir büyüme mümkün olmaz

KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya
   “Biz Üreterek Ülkemizi Büyüteceğimize İnanıyoruz” Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ekim ayı Meclis Toplantısı video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi. Toplantıya, meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri, disiplin kurulu ve yüksek istişare kurulu üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, cari açık ve enflasyon konusunun ülkemizin iki temel sorunu olduğunu belirterek, bu sorunları halletmeden sağlıklı bir ekonomik yapıya ve sürdürülebilir bir büyümeye kavuşmanın mümkün olmadığını söyledi. Kurklardaki aşırı oynaklığın yatırımcıları ve üreticileri endişelendirdiğini ifade eden Özkaya, “Yurt içi ve yurt dışı yatırımcılar öngörülebilirlik ve istikrar ister. Son zamanlarda kurlardaki oynaklık yatırımcılar ve üreticiler için endişe kaynağı olmuştur. Başta enerji fiyatları olmak üzere hammadde fiyatlarındaki öngörülemez yükseliş, lojistik sıkıntısı ve nakliyedeki aşırı artışlar sanayicilerimiz başta olmak üze tüm ilgili sektörlerde maliyet hesabını öngörülemez ve istikrarsız hale getirmiştir” dedi. İnişli çıkışlı fiyat artışlarının firmalarda nakit ihtiyacını ciddi manada artırdığına dikkat çelen Özkaya, “Artan nakit ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için nispeten düşen faizlerden yararlanabilmenin bu dönemde çok önemli olduğu kanaatindeyim. Kısa zamanda çözüm üretilmeli, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ivme ve KGF kredileri tekrar hayata geçirilmelidir. Yatırımcının önü tıkanmamalıdır. Pandemi ile nispeten tedarik ve üretimde yakaladığımız avantajı devletimizin de desteği ile sürdürülebilir hale getirmeliyiz. Bu dönemde çok etkilenen sektörlerimizi korumalıyız. Biliyoruz ki üretebilen ülkeler geleceğin söz sahibi olan ülkelerdir. Sanayiciler olarak soğukkanlı bir şekilde ani kararlar vermeden bu süreci de atlatacağımıza inancımız tamdır” diye konuştu.
KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya

 

 “Biz Üreterek Ülkemizi Büyüteceğimize İnanıyoruz”

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ekim ayı Meclis Toplantısı video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi. Toplantıya, meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri, disiplin kurulu ve yüksek istişare kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, cari açık ve enflasyon konusunun ülkemizin iki temel sorunu olduğunu belirterek, bu sorunları halletmeden sağlıklı bir ekonomik yapıya ve sürdürülebilir bir büyümeye kavuşmanın mümkün olmadığını söyledi.

Kurklardaki aşırı oynaklığın yatırımcıları ve üreticileri endişelendirdiğini ifade eden Özkaya, “Yurt içi ve yurt dışı yatırımcılar öngörülebilirlik ve istikrar ister. Son zamanlarda kurlardaki oynaklık yatırımcılar ve üreticiler için endişe kaynağı olmuştur. Başta enerji fiyatları olmak üzere hammadde fiyatlarındaki öngörülemez yükseliş, lojistik sıkıntısı ve nakliyedeki aşırı artışlar sanayicilerimiz başta olmak üze tüm ilgili sektörlerde maliyet hesabını öngörülemez ve istikrarsız hale getirmiştir” dedi.

İnişli çıkışlı fiyat artışlarının firmalarda nakit ihtiyacını ciddi manada artırdığına dikkat çelen Özkaya, “Artan nakit ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için nispeten düşen faizlerden yararlanabilmenin bu dönemde çok önemli olduğu kanaatindeyim. Kısa zamanda çözüm üretilmeli, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ivme ve KGF kredileri tekrar hayata geçirilmelidir. Yatırımcının önü tıkanmamalıdır. Pandemi ile nispeten tedarik ve üretimde yakaladığımız avantajı devletimizin de desteği ile sürdürülebilir hale getirmeliyiz. Bu dönemde çok etkilenen sektörlerimizi korumalıyız. Biliyoruz ki üretebilen ülkeler geleceğin söz sahibi olan ülkelerdir. Sanayiciler olarak soğukkanlı bir şekilde ani kararlar vermeden bu süreci de atlatacağımıza inancımız tamdır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.