BAKTIROĞLU CAMİSİNİN KAPISINA NİÇİN KİLİT VURDUNUZ?

Gündem 12.09.2020 - 20:15, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2118+ kez okundu.
 

BAKTIROĞLU CAMİSİNİN KAPISINA NİÇİN KİLİT VURDUNUZ?

BAKTIROĞLU CAMİYİ NİÇİN KAPATTINIZ? YASALSA HANGİ KRİTERLERE GÖRE KARAR VERİLDİ?
  Hacılar’ın en eski camilerinden Baktıroğlu Camii’nin kapısına kilit vurularak ibadete kapatılma kararı alınmış ve günlerdir de camide ibadet yapılmamakta.  Evet, olağanüstü bir dönemden geçmekteyiz, pandemi tepe noktada sağlık için bu kararı aldıklarını varsayalım.   Bütün camilerimiz faaliyetteyken niçin sadece bir cami kapatıldı. Yetkililer merkez camiine yakın olduğu için kapatma kararı aldıysa,  Orta cami daha yakın cami kebire, yok cemaatinin az olduğu için kapatıldıysa yine orta caminin cemaati daha az.  Bunların hiç biri cami kapatmaya bahane olamaz. Caminin kadrolu bir imamı var, bu görevlinin sağlık açısından bir sıkıntısı yoksa her vakit camide namazı kıldırması gerekir?  Fakat buranın imamı zorunlu olarak imamı olmayan bir camiye gitmek zorunda kaldıysa yetkililer buna da cevap vermeli ve vatandaşı aydınlatılmalı. Böyle bir şey yokta, Baktıroğlu camisinin kapısına kilit vurularak buranın imamı , imamı müezzini olan bir camide fazladan görevlendirildiyse bu daha vahim bir mesele.  İnsanın aklına bu görevliye özel mi cami kapatılıyor sorusu gelmekte…  Bu soruların hepsine mantıklı bir cevap alırsak bu gün yani cumartesi Orta camii imamının izinli olduğu için kapalıydı kapanan Baktıroğlu caminin imamını bir gün burada niçin görevlendirilmedi.   Haber :Ahmet Tandoğan
BAKTIROĞLU CAMİYİ NİÇİN KAPATTINIZ? YASALSA HANGİ KRİTERLERE GÖRE KARAR VERİLDİ?

 

Hacılar’ın en eski camilerinden Baktıroğlu Camii’nin kapısına kilit vurularak ibadete kapatılma kararı alınmış ve günlerdir de camide ibadet yapılmamakta.

 Evet, olağanüstü bir dönemden geçmekteyiz, pandemi tepe noktada sağlık için bu kararı aldıklarını varsayalım.   Bütün camilerimiz faaliyetteyken niçin sadece bir cami kapatıldı. Yetkililer merkez camiine yakın olduğu için kapatma kararı aldıysa,

 Orta cami daha yakın cami kebire, yok cemaatinin az olduğu için kapatıldıysa yine orta caminin cemaati daha az.

 Bunların hiç biri cami kapatmaya bahane olamaz. Caminin kadrolu bir imamı var, bu görevlinin sağlık açısından bir sıkıntısı yoksa her vakit camide namazı kıldırması gerekir?

 Fakat buranın imamı zorunlu olarak imamı olmayan bir camiye gitmek zorunda kaldıysa yetkililer buna da cevap vermeli ve vatandaşı aydınlatılmalı.

Böyle bir şey yokta, Baktıroğlu camisinin kapısına kilit vurularak buranın imamı , imamı müezzini olan bir camide fazladan görevlendirildiyse bu daha vahim bir mesele.

 İnsanın aklına bu görevliye özel mi cami kapatılıyor sorusu gelmekte…

 Bu soruların hepsine mantıklı bir cevap alırsak bu gün yani cumartesi Orta camii imamının izinli olduğu için kapalıydı kapanan Baktıroğlu caminin imamını bir gün burada niçin görevlendirilmedi.

 

Haber :Ahmet Tandoğan
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.