BOYDAK KARDEŞLERİN DAVASINDA KARAR ÇIKTI

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.07.2018 - 11:39, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2424+ kez okundu.
 

BOYDAK KARDEŞLERİN DAVASINDA KARAR ÇIKTI

TMSF ile yönetelim Boydak Holding’in hisselerinin
FETÖ/PDY  soruşturması kapsamında yargılanan Boydak ailesinden 9 kişinin yargılandığı davada 617 gün sonra karar açıklandı. Memduh Boydak  yöneticilik suçundan 18 yıl hapis cezası verildi. Saat:13.00 da başlayan davanın 10. celsesinde mahkeme başkanı Murat Şamlı, tüm sanıklara karar verileceği uyarısı ile son sözlerini sordu. 860 gündür tutuklu sanık Memduh Boydak son sözünde, “Bizden terörün t’ si bile olmaz. Dileğim beraat kararı verilmesidir” dedi. Sanıkların son sözlerinin ardından müzakere için  kısa bir ara veren mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Memduh Boydak’a  silahlı terör örgütü yöneticisi olma’ suçundan 18 yıl hapis, Hacı Boydak’a üyelik  suçundan 11 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası,  Şükrü Boydak’a yine üyelik suçundan 10 yıl hapis, tutuksuz sanıklar Mustafa Boydak, Bekir Boydak, İlyas Boydak, Erol Boydak, Murat Bozdağ’a üyelik suçundan ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası ile yurt dışı yasağı kararı verdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık Sami Boydak’a üyelik suçundan etkin pişmanlık hükümlerince 3 yıl 1 ay 15 gün,  Yusuf Boydak’a üyelik ten 7 yıl 6 ay hapis, İbrahim Boydak’a yardım etmeden 2 yıl 1 ay, Sema, Mehmet Emin, Ayşe ve Merve Boydak’a beraat verdi. Ayrıca; TMSF ile yönetelim Boydak Holding’in hisselerinin müsaderesine karar verildi. Müsadere Ne Demek : İşlenen bir suç ile ilgili belirli bazı eşya veya kazançların mülkiyetinin devlete aktarılması olarak tanımlanabilir.   
TMSF ile yönetelim Boydak Holding’in hisselerinin

FETÖ/PDY  soruşturması kapsamında yargılanan Boydak ailesinden 9 kişinin yargılandığı davada 617 gün sonra karar açıklandı. Memduh Boydak  yöneticilik suçundan 18 yıl hapis cezası verildi. Saat:13.00 da başlayan davanın 10. celsesinde mahkeme başkanı Murat Şamlı, tüm sanıklara karar verileceği uyarısı ile son sözlerini sordu.

860 gündür tutuklu sanık Memduh Boydak son sözünde, “Bizden terörün t’ si bile olmaz. Dileğim beraat kararı verilmesidir” dedi.

Sanıkların son sözlerinin ardından müzakere için  kısa bir ara veren mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Memduh Boydak’a  silahlı terör örgütü yöneticisi olma’ suçundan 18 yıl hapis, Hacı Boydak’a üyelik  suçundan 11 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası,  Şükrü Boydak’a yine üyelik suçundan 10 yıl hapis, tutuksuz sanıklar Mustafa Boydak, Bekir Boydak, İlyas Boydak, Erol Boydak, Murat Bozdağ’a üyelik suçundan ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası ile yurt dışı yasağı kararı verdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık Sami Boydak’a üyelik suçundan etkin pişmanlık hükümlerince 3 yıl 1 ay 15 gün,  Yusuf Boydak’a üyelik ten 7 yıl 6 ay hapis, İbrahim Boydak’a yardım etmeden 2 yıl 1 ay, Sema, Mehmet Emin, Ayşe ve Merve Boydak’a beraat verdi.

Ayrıca; TMSF ile yönetelim Boydak Holding’in hisselerinin müsaderesine karar verildi.

Müsadere Ne Demek : İşlenen bir suç ile ilgili belirli bazı eşya veya kazançların mülkiyetinin devlete aktarılması olarak tanımlanabilir. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.