BOYDAK İŞÇİLERİNE REKOR ZAM

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2015 - 23:35, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2146+ kez okundu.
 

BOYDAK İŞÇİLERİNE REKOR ZAM

Konu ile ilgili açıklama yapan Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, işçi ve işveren temsilcileri
Boydak Holding bünyesindeki mobilya, tekstli ve çelik iş grubuna üretim yapan şirketler ile taraf sendikalar arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. Üç ayrı sendika ile gerçekleştirilen sözleşmede bu sendikalara bağlı işçilerin ücretlerinde 2015 yılı için ortalama %20’lik rekor bir artışa karar verilerek, anlaşma sağlandı.   Türkiye’de sekiz ayrı sektörde 41 şirketiyle faaliyetlerini sürdüren Boydak Holding’in taraf sendikalar ile gerçekleştirdiği sözleşme kapsamında; mobilya, tekstil ve çelik iş grubu şirketlerinde çalışan işçilerin ücretlerinde toplamda yapılan %20’lik zam uygulamasının yanı sıra; kira, yemek, çocuk ve yakacak gibi sosyal yardım kalemlerinde de zam oranı seviyelerinde iyileştirme yapılacak.   Konu ile ilgili açıklama yapan Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, işçi ve işveren temsilcileri arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda varılan mutabakatla 2015 ve 2016 yıllarında uygulanacak olan zamların, günümüz ekonomik koşulları düşünüldüğünde Boydak Holding’in en önemli paydaşı olarak gördüğü çalışanlarına verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirtti. İç Anadolu bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise sayılı gruplarından biri olan Boydak Holding’in işçi hakları ve iş barışına duyduğu saygıya vurgu yapan Boydak, “Biz yaptığımız işin merkezine daima çalışanımızı, insanı koyan bir grubuz. Yarım asrı aşkın süredir işçimizle el ele, omuz omuza, iş barışını hiç zedelemeden, karşılıklı hassasiyetle Kayseri ve Türkiye için çalışıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de en değerli kaynağımız olarak gördüğümüz çalışanlarımızın haklarını en üst seviyede tutmak için diyalog ortamını, uzlaşı zeminini her daim destekliyoruz. Vardığımız son mutabakat da, bu konudaki kararlılığımızı ve inancımızı bir kez daha ortaya koymuştur. İşçilerimize enflasyonun ve ülke ekonomik şartlarının üzerinde imkanlar sunarak, birlikte üretip, paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.  
Konu ile ilgili açıklama yapan Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, işçi ve işveren temsilcileri
Boydak Holding bünyesindeki mobilya, tekstli ve çelik iş grubuna üretim yapan şirketler ile taraf sendikalar arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. Üç ayrı sendika ile gerçekleştirilen sözleşmede bu sendikalara bağlı işçilerin ücretlerinde 2015 yılı için ortalama %20’lik rekor bir artışa karar verilerek, anlaşma sağlandı.
 
Türkiye’de sekiz ayrı sektörde 41 şirketiyle faaliyetlerini sürdüren Boydak Holding’in taraf sendikalar ile gerçekleştirdiği sözleşme kapsamında; mobilya, tekstil ve çelik iş grubu şirketlerinde çalışan işçilerin ücretlerinde toplamda yapılan %20’lik zam uygulamasının yanı sıra; kira, yemek, çocuk ve yakacak gibi sosyal yardım kalemlerinde de zam oranı seviyelerinde iyileştirme yapılacak.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, işçi ve işveren temsilcileri arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda varılan mutabakatla 2015 ve 2016 yıllarında uygulanacak olan zamların, günümüz ekonomik koşulları düşünüldüğünde Boydak Holding’in en önemli paydaşı olarak gördüğü çalışanlarına verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirtti. İç Anadolu bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise sayılı gruplarından biri olan Boydak Holding’in işçi hakları ve iş barışına duyduğu saygıya vurgu yapan Boydak, “Biz yaptığımız işin merkezine daima çalışanımızı, insanı koyan bir grubuz. Yarım asrı aşkın süredir işçimizle el ele, omuz omuza, iş barışını hiç zedelemeden, karşılıklı hassasiyetle Kayseri ve Türkiye için çalışıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de en değerli kaynağımız olarak gördüğümüz çalışanlarımızın haklarını en üst seviyede tutmak için diyalog ortamını, uzlaşı zeminini her daim destekliyoruz. Vardığımız son mutabakat da, bu konudaki kararlılığımızı ve inancımızı bir kez daha ortaya koymuştur. İşçilerimize enflasyonun ve ülke ekonomik şartlarının üzerinde imkanlar sunarak, birlikte üretip, paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.