DERDİNİ JAPONYA'YA ANLATTI

Gündem 31.01.2021 - 19:47, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 3212+ kez okundu.
 

DERDİNİ JAPONYA'YA ANLATTI

Hacılar ilçesinde yaşayan Ömer Faruk Dede adlı çiftçi, derdini
  KAYSERİLİ ÇİFTÇİNİN SORUNUNU JAPONYA ÇÖZECEK Ömer  Dede,Haberini birçok sosyal medya platformu paylaşınca haber binlerce kişiye ulaştı. Haberin paylaşanların yaptıkları ilginç yorumlarsa gündem oldu.  Hacılar ilçesinde yaşayan Ömer Faruk Dede adlı çiftçi, derdini Türkiye'ye anlatamayınca çözümü JAPONYA'da aradı. Ömer Dede, içme suyu probleminin çözülmemesi üzerine JAPONYA BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN yardım istedi. DERDİNİ TÜRKİYE'YE ANLATAMAYINCA... Çiftçinin yaşadığı sıkıntıyı Yeliz Koray ve onedio isimli bir twetter kullanıcıları sosyal medyaya taşıdı. Ardı ardına twet atan Koray, "Kayserili genç çiftçi Ömer Dede, yıllardır hayvan içme suyu sorununu belediye,kaymakamlık,valilik ve vekillerle çözemeyince “Ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim? Derdimi Japonya mı çözsün?” diyerek derdini Japon Büyükelçiliğine yazdı. Japonlar Dede’yi büyükelçiliğe davet etti. Yıllar önce Erciyes’ten kendi imkanlarıyla hayvanlarına su getiren Ömer Dede’nin borularını Orman İşletmenin greyderleri ezmiş. ‘Zarar karşılanacak’ denilse de karşılanmayan çiftçi, kendi imkanıyla 45 bin TL verip boru almış ama bu kez ‘Ebatları mevzuata uygun değil’ denilmiş. Dede, “O halde siz yapın. Çünkü siz kırdınız” dediğinde bu kez çiftçiden yapılacak işin masrafını karşılaması istenmiş. KASKİ, Kayseri Orman Müdürlüğü, valilik, bakanlık, vekiller.. Çalmadık kapı bırakmayan çiftçi, destek beklerken köstek olan yetkililere kızmış.. Yıllardır çaldığı her kapı yüzüne kapanan Türk çiftçisine mektup yazdıktan 1 hafta sonra dönüş yapan Japonlar, bizim sahip çıkamadığımız Ömer Dede’ye sahip çıkmış. Ömer Dede, büyükelçinin davetlisi olarak önümüzdeki hafta görüşmeye gidecek. Nasıl bir destek verecekler takip edeceğim. Bu da bizim ayıbımız olsun mu?" diyerek olayı duyurdu  
Hacılar ilçesinde yaşayan Ömer Faruk Dede adlı çiftçi, derdini

 

KAYSERİLİ ÇİFTÇİNİN SORUNUNU JAPONYA ÇÖZECEK

Ömer  Dede,Haberini birçok sosyal medya platformu paylaşınca haber binlerce kişiye ulaştı. Haberin paylaşanların yaptıkları ilginç yorumlarsa gündem oldu.

 Hacılar ilçesinde yaşayan Ömer Faruk Dede adlı çiftçi, derdini Türkiye'ye anlatamayınca çözümü JAPONYA'da aradı. Ömer Dede, içme suyu probleminin çözülmemesi üzerine JAPONYA BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN yardım istedi.

DERDİNİ TÜRKİYE'YE ANLATAMAYINCA...

Çiftçinin yaşadığı sıkıntıyı Yeliz Koray ve onedio isimli bir twetter kullanıcıları sosyal medyaya taşıdı. Ardı ardına twet atan Koray, "Kayserili genç çiftçi Ömer Dede, yıllardır hayvan içme suyu sorununu belediye,kaymakamlık,valilik ve vekillerle çözemeyince “Ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim? Derdimi Japonya mı çözsün?” diyerek derdini Japon Büyükelçiliğine yazdı. Japonlar Dede’yi büyükelçiliğe davet etti.

Yıllar önce Erciyes’ten kendi imkanlarıyla hayvanlarına su getiren Ömer Dede’nin borularını Orman İşletmenin greyderleri ezmiş. ‘Zarar karşılanacak’ denilse de karşılanmayan çiftçi, kendi imkanıyla 45 bin TL verip boru almış ama bu kez ‘Ebatları mevzuata uygun değil’ denilmiş. Dede, “O halde siz yapın. Çünkü siz kırdınız” dediğinde bu kez çiftçiden yapılacak işin masrafını karşılaması istenmiş. KASKİ, Kayseri Orman Müdürlüğü, valilik, bakanlık, vekiller.. Çalmadık kapı bırakmayan çiftçi, destek beklerken köstek olan yetkililere kızmış..

Yıllardır çaldığı her kapı yüzüne kapanan Türk çiftçisine mektup yazdıktan 1 hafta sonra dönüş yapan Japonlar, bizim sahip çıkamadığımız Ömer Dede’ye sahip çıkmış. Ömer Dede, büyükelçinin davetlisi olarak önümüzdeki hafta görüşmeye gidecek. Nasıl bir destek verecekler takip edeceğim. Bu da bizim ayıbımız olsun mu?" diyerek olayı duyurdu

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.