HACILAR’DA İTİKAFA GİRİLEN CAMİLER

Yaşam 04.06.2018 - 14:58, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2431+ kez okundu.
 

HACILAR’DA İTİKAFA GİRİLEN CAMİLER

Hacılarda İtifaka girilen altı cami
       Kayseri Müftülüğü, il genelinde itikafa girilebilecek camileri açıkladı. Buna göre 5’i merkez ilçelerde toplam 97 camide isteyenler itikaf ibadetini yerine getirebilecek. Unutulmaya yüz tutan ibadetlerden olan itikaf, 5 vakit cemaatle namaz kılınan bir camide ibâdet niyetiyle inzivaya çekilme anlamına gelir. Genellikle de Ramazan ayının son 10 gününde yerine getirilen bir ibadettir. Sünnet olan itikaf ibadetini kadınlar ise evlerinin namaz kıldıkları bir odasında yerine getirebiliyor. Hacılarda itifaka girilen altı cami şunlar    HACEPLİ CAMİİ           VEYSEL PÜSKÜLLÜ CAMİİ           FEVZİ MERCAN CAMİİ           MUSTAFA VE YUSUF ŞAŞOĞLU CAMİİ           BAKTIROĞLU CAMİİ                 BEĞENDİK CAMİİ           KAYSERİ OSB FEVZİ MERCAN CAMİİ           SAKAR ÇİFTLİĞİ CAMİİ
Hacılarda İtifaka girilen altı cami

       Kayseri Müftülüğü, il genelinde itikafa girilebilecek camileri açıkladı. Buna göre 5’i merkez ilçelerde toplam 97 camide isteyenler itikaf ibadetini yerine getirebilecek.

Unutulmaya yüz tutan ibadetlerden olan itikaf, 5 vakit cemaatle namaz kılınan bir camide ibâdet niyetiyle inzivaya çekilme anlamına gelir. Genellikle de Ramazan ayının son 10 gününde yerine getirilen bir ibadettir. Sünnet olan itikaf ibadetini kadınlar ise evlerinin namaz kıldıkları bir odasında yerine getirebiliyor. Hacılarda itifaka girilen altı cami şunlar

 

 HACEPLİ CAMİİ  

        VEYSEL PÜSKÜLLÜ CAMİİ

          FEVZİ MERCAN CAMİİ

          MUSTAFA VE YUSUF ŞAŞOĞLU CAMİİ

          BAKTIROĞLU CAMİİ      

          BEĞENDİK CAMİİ

          KAYSERİ OSB FEVZİ MERCAN CAMİİ

          SAKAR ÇİFTLİĞİ CAMİİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.