HACILAR'DA DÖRT MAHALLEYE KUDUZ KARANTİNASI

Yaşam 19.09.2017 - 17:42, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 1784+ kez okundu.
 

HACILAR'DA DÖRT MAHALLEYE KUDUZ KARANTİNASI

Yediağaç mahallesinde bir köpek ve tilkide kuduz vakası tespit edilmesi
  HACILAR'DA DÖRT MAHALLE  KUDUZDAN KARANTİNAYA ALINDI Yediağaç Mahallesinde bir köpekte  kuduz vakası tespit edilmesi sonucu Hacılarda dört  mahalleye hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Tarım Müdürlüğü bir vatandaş ait köpeğin kafatası Merkez Veteriner Kontrol Araştırma Merkezine gönderilmiş, yapılan test sonucunda kuduz hastalığı tespit edilmiştir. Bu nedenle 5996 sayılı yasa ve 2017/1Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve hayvan hakları kontrol genelgesinde belirtilmiş olan koruma kontrol karantina işlemi yapılmıştır. Karantina süresince her ne sebeple olursa olsun hayvan giriş ve çıkışları yasaklanmış olup yapanlar hakkında ilgili mevzuat gereğince yasal işlem yapılacağı belirtilmiştir. Karantina uygulanan dört mahalle şunlardır. SAKARÇİFTLİĞİ MAHALLESİ, BEĞENDİK MAHALLESİ, YUKARI MAHALLE VE YEDİAĞAÇ MAHALLESİDİR. Bu mahallelerde oturan vatandaşların dikkatli olmaları özellikle tavsiye edilmektedir.  
Yediağaç mahallesinde bir köpek ve tilkide kuduz vakası tespit edilmesi

 

HACILAR'DA DÖRT MAHALLE  KUDUZDAN KARANTİNAYA ALINDI

Yediağaç Mahallesinde bir köpekte  kuduz vakası tespit edilmesi sonucu Hacılarda dört  mahalleye hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Tarım Müdürlüğü bir vatandaş ait köpeğin kafatası Merkez Veteriner Kontrol Araştırma Merkezine gönderilmiş, yapılan test sonucunda kuduz hastalığı tespit edilmiştir. Bu nedenle 5996 sayılı yasa ve 2017/1Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve hayvan hakları kontrol genelgesinde belirtilmiş olan koruma kontrol karantina işlemi yapılmıştır. Karantina süresince her ne sebeple olursa olsun hayvan giriş ve çıkışları yasaklanmış olup yapanlar hakkında ilgili mevzuat gereğince yasal işlem yapılacağı belirtilmiştir. Karantina uygulanan dört mahalle şunlardır. SAKARÇİFTLİĞİ MAHALLESİ, BEĞENDİK MAHALLESİ, YUKARI MAHALLE VE YEDİAĞAÇ MAHALLESİDİR. Bu mahallelerde oturan vatandaşların dikkatli olmaları özellikle tavsiye edilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.