HACILAR YOLUNDA KAZA YAPAN ŞOFÖRE 12 YIL

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.03.2015 - 16:24, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2749+ kez okundu.
 

HACILAR YOLUNDA KAZA YAPAN ŞOFÖRE 12 YIL

Hacılar’da 2013 yılında meydana gelen ve 9'u üniversite öğrencisi 11 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası ile
Hacılar’da 2013 yılında meydana gelen ve 9'u üniversite öğrencisi 11 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası ile yargılanan Durmuş Ozan'a 12 yıl, Adem Akpınar'a ise 7 yıl hapis cezası verildi. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu yargılanan midibüs şoförü Durmuş Ozan ile Adem Akpınar hazır bulundu. Mahkeme heyeti, yapılan yargılamada 9'u üniversite öğrencisi 11 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili olarak iki sürücüye 12 ve 7 yıl hapis cezası verdi.   Bir önceki celsede ifade veren tutuklu Durmuş Ozan, D-2 belgesinin olmadığını itiraf ederek, "Aracı alalı 3 gün olmuştu. Kredi kartımla lastiklerini aldım. Aracı yeni aldığım için ustaya göstermiştim. Niğde'den gelene kadar bir sürü rampa geçtik. Ama Hacılar'a ilk defa geldim. İnene kadar boş bir alan aradım ama bulamadım" diye konuşmuştu.   Diğer tutuklu şoför Adem Akpınar ise, "Aracımda 27 koltuk vardı ve o kadar da öğrenci vardı. D-2 belgem vardı. Öğrenciler Erciyes'te eğlendi ve buradan Hacılar Kapı'ya geçtik. Buradan da Kayseri istikametine geçtik. Dikkatli ve yavaş gidiyordum. Hacılar'da itfaiye aracını fark ettim. Hafif bir yükseltiden geçtiğim için yoldaki araçları fark ettim. Yolda aydınlatma yoktu ve karanlıktı. Kaza yerinde bir ışık ve uyarı levhası yoktu. İtfaiye ve ambulansların da tepe lambaları yanmıyordu. Kazayı fark ettiğim anda frene bastım. Yaralılar ve yaralılara yardım edenlerin olduğunu düşündüğüm için ambulansa çarpmak istemedim. Az bir şey ilerledikten sonra yaralıların yolda olduklarını gördüm. O an aracı durdurmak için çok çalıştım. 27 yolcu vardı. Aracın takla atmaması için uğraştım. Yolcular paniklemesin diye bir şey belli etmemeye çalıştım. Kaza olduktan sonra yanıma bir kişi geldi ve ambulans şoförüne vurduğumu söyledi. Yaralı ezdiğimi hatırlamıyorum" diye ifade vermişti.   21 Aralık 2013 tarihinde  Hacılar'da meydana gelen trafik kazasında öğrencileri taşıyan midibüs, yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak tarlaya devrilmişti. Kazada 11 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi ise yaralanmıştı.   Kaza öncesinde Niğde Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve Meslek Yüksek Okullarında okuyan öğrenciler, Erciyes Dağı'nda kayak yapmak üzere 14 otobüs ve minibüsle Kayseri'ye gelmişti. Erciyes Dağı'nda kayak yapan öğrenciler, Kayseri merkezi de gezmek istemiş, Niğde Üniversitesi'ne bağlı Ulukışla ve Bor Meslek Yüksek Okullarında okuyan öğrencileri taşıyan Durmuş Ozan yönetimindeki 51 RA 105 plakalı midibüs, Erciyes Kayak Merkezi'nden çıkarak Hacılar ilçesi üzerinden Kayseri şehir merkezine inerken, yoldaki buzlanma nedeniyle sürücünün kontrolünden çıkarak önce bir evin bahçe duvarına çarparak tarlaya devrilmişti.
Hacılar’da 2013 yılında meydana gelen ve 9'u üniversite öğrencisi 11 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası ile

Hacılar’da 2013 yılında meydana gelen ve 9'u üniversite öğrencisi 11 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası ile yargılanan Durmuş Ozan'a 12 yıl, Adem Akpınar'a ise 7 yıl hapis cezası verildi.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu yargılanan midibüs şoförü Durmuş Ozan ile Adem Akpınar hazır bulundu. Mahkeme heyeti, yapılan yargılamada 9'u üniversite öğrencisi 11 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili olarak iki sürücüye 12 ve 7 yıl hapis cezası verdi.

 

Bir önceki celsede ifade veren tutuklu Durmuş Ozan, D-2 belgesinin olmadığını itiraf ederek, "Aracı alalı 3 gün olmuştu. Kredi kartımla lastiklerini aldım. Aracı yeni aldığım için ustaya göstermiştim. Niğde'den gelene kadar bir sürü rampa geçtik. Ama Hacılar'a ilk defa geldim. İnene kadar boş bir alan aradım ama bulamadım" diye konuşmuştu.

 

Diğer tutuklu şoför Adem Akpınar ise, "Aracımda 27 koltuk vardı ve o kadar da öğrenci vardı. D-2 belgem vardı. Öğrenciler Erciyes'te eğlendi ve buradan Hacılar Kapı'ya geçtik. Buradan da Kayseri istikametine geçtik. Dikkatli ve yavaş gidiyordum. Hacılar'da itfaiye aracını fark ettim. Hafif bir yükseltiden geçtiğim için yoldaki araçları fark ettim. Yolda aydınlatma yoktu ve karanlıktı. Kaza yerinde bir ışık ve uyarı levhası yoktu. İtfaiye ve ambulansların da tepe lambaları yanmıyordu. Kazayı fark ettiğim anda frene bastım. Yaralılar ve yaralılara yardım edenlerin olduğunu düşündüğüm için ambulansa çarpmak istemedim. Az bir şey ilerledikten sonra yaralıların yolda olduklarını gördüm. O an aracı durdurmak için çok çalıştım. 27 yolcu vardı. Aracın takla atmaması için uğraştım. Yolcular paniklemesin diye bir şey belli etmemeye çalıştım. Kaza olduktan sonra yanıma bir kişi geldi ve ambulans şoförüne vurduğumu söyledi. Yaralı ezdiğimi hatırlamıyorum" diye ifade vermişti.

 

21 Aralık 2013 tarihinde  Hacılar'da meydana gelen trafik kazasında öğrencileri taşıyan midibüs, yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak tarlaya devrilmişti. Kazada 11 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi ise yaralanmıştı.

 

Kaza öncesinde Niğde Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve Meslek Yüksek Okullarında okuyan öğrenciler, Erciyes Dağı'nda kayak yapmak üzere 14 otobüs ve minibüsle Kayseri'ye gelmişti. Erciyes Dağı'nda kayak yapan öğrenciler, Kayseri merkezi de gezmek istemiş, Niğde Üniversitesi'ne bağlı Ulukışla ve Bor Meslek Yüksek Okullarında okuyan öğrencileri taşıyan Durmuş Ozan yönetimindeki 51 RA 105 plakalı midibüs, Erciyes Kayak Merkezi'nden çıkarak Hacılar ilçesi üzerinden Kayseri şehir merkezine inerken, yoldaki buzlanma nedeniyle sürücünün kontrolünden çıkarak önce bir evin bahçe duvarına çarparak tarlaya devrilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.