KAYSERİ MOBİLYA ÜRETİCİLERİ GÜÇBİRLİĞİ YAPIYOR

Ekonomi 16.03.2021 - 20:32, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2922+ kez okundu.
 

KAYSERİ MOBİLYA ÜRETİCİLERİ GÜÇBİRLİĞİ YAPIYOR

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) konferans salonunda KAYMOS
Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) konferans salonunda KAYMOS Başkanı Mehmet Yalçın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda mobilya üreticilerinin yaşadıkları sıkıntılar ve bu sıkıntıların çözümü adına atılan adımlar dile getirildi. Sektörde hammadde tedariği, yurtdışı lojistikte konteynır sirkülasyon sorunu ve hammadde fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat sıkıntılarının en kısa zamanda giderilmesi gerektiğine değinen KAYMOS başkanı Mehmet Yalçın; “Şimdi bu sıkıntı çözülmezse ilerleyen zamanlarda daha büyük problemlere neden olabilir.” dedi. Gerek mobilya üreticileri konfederasyonu olarak gerekse Kayserili bakan ve milletvekilleri aracılığı ile sıkıntıları iletip çözüme yardımcı olmalarını isteyeceklerini ifade eden Yalçın, katma değeri olan ürün üreten ve sürekli ihracat fazlası veren bir sektör olarak sıkıntılarımızın çözüme ulaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi. Yalçın; öte yandan Kayseri mobilya üreticileri olarak gelişen teknoloji ve satış politikaları gereği güç birliği yaparak kendi ürettikleri ürünleri bir e-ticaret sitesi ile satışa sunacakları proje hakkında bilgiler verdi. Bu anlamda kurulacak e-ticaret sitesinin oluşumunun çok kısa bir zamanda tamamlanacağını ve yakın bir zamanda bu sitenin bir lansman ile tanıtımının yapılacağını söyleyen Yalçın, kurulacak bu yeni e-ticaret sitesinde satış yapacak her firmanın aynı zamanda bu platformun eşit ortağı da olacağını ifade etti. Bu süreçte işini iyi yapan ve akıllıca hareket eden orta ölçekli firmaların büyüyeceğini, tam tersi akıllıca hareket etmeyen büyük firmaların da kapanacağını sözlerine ekleyen Yalçın; bu anlamda e-ticaret için markayı değerli kılacak olanın kendileri yani mobilya üreticileri olduğunu, sitenin isminin ve anlamının bu anlamda bir şey ifade etmediğini söyledi. İlginin yoğun olduğu toplantıda katılımcılara, kurulan bu e-ticaret sitesinin çalışma şekli ve işleyişi hakkında detaylı bilgiler sunulurken, katılımcıların görüş ve önerileri de program sonundaki soru-cevap kısmında dinlendi.
Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) konferans salonunda KAYMOS

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) konferans salonunda KAYMOS Başkanı Mehmet Yalçın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda mobilya üreticilerinin yaşadıkları sıkıntılar ve bu sıkıntıların çözümü adına atılan adımlar dile getirildi.

Sektörde hammadde tedariği, yurtdışı lojistikte konteynır sirkülasyon sorunu ve hammadde fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat sıkıntılarının en kısa zamanda giderilmesi gerektiğine değinen KAYMOS başkanı Mehmet Yalçın; “Şimdi bu sıkıntı çözülmezse ilerleyen zamanlarda daha büyük problemlere neden olabilir.” dedi. Gerek mobilya üreticileri konfederasyonu olarak gerekse Kayserili bakan ve milletvekilleri aracılığı ile sıkıntıları iletip çözüme yardımcı olmalarını isteyeceklerini ifade eden Yalçın, katma değeri olan ürün üreten ve sürekli ihracat fazlası veren bir sektör olarak sıkıntılarımızın çözüme ulaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yalçın; öte yandan Kayseri mobilya üreticileri olarak gelişen teknoloji ve satış politikaları gereği güç birliği yaparak kendi ürettikleri ürünleri bir e-ticaret sitesi ile satışa sunacakları proje hakkında bilgiler verdi. Bu anlamda kurulacak e-ticaret sitesinin oluşumunun çok kısa bir zamanda tamamlanacağını ve yakın bir zamanda bu sitenin bir lansman ile tanıtımının yapılacağını söyleyen Yalçın, kurulacak bu yeni e-ticaret sitesinde satış yapacak her firmanın aynı zamanda bu platformun eşit ortağı da olacağını ifade etti.

Bu süreçte işini iyi yapan ve akıllıca hareket eden orta ölçekli firmaların büyüyeceğini, tam tersi akıllıca hareket etmeyen büyük firmaların da kapanacağını sözlerine ekleyen Yalçın; bu anlamda e-ticaret için markayı değerli kılacak olanın kendileri yani mobilya üreticileri olduğunu, sitenin isminin ve anlamının bu anlamda bir şey ifade etmediğini söyledi.

İlginin yoğun olduğu toplantıda katılımcılara, kurulan bu e-ticaret sitesinin çalışma şekli ve işleyişi hakkında detaylı bilgiler sunulurken, katılımcıların görüş ve önerileri de program sonundaki soru-cevap kısmında dinlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.