KAYSERİ ULUSLARARASI FUAR VE KONGRE MERKEZİ İKİNCİ HOL İMZA TÖRENİ

Ekonomi 21.12.2018 - 17:13, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 1135+ kez okundu.
 

KAYSERİ ULUSLARARASI FUAR VE KONGRE MERKEZİ İKİNCİ HOL İMZA TÖRENİ

Fuar ve kongre merkezi kapalı alanı 30.000 m2 ye ulaşmış olacaktır.
  Başta ilimiz olmak üzere civar iller için önem arz eden ve bölgemize önemli bir canlılık getirecek TR72/18/GDP-1/0001 Kayseri Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi" yapım işine ait; 26.11.2018 Pazartesi günü saat 10:00'da Kayseri OSB Müdürlüğü binasında yapılan ihale sonucunda, Yüklenici firma, Kayseri OSB Müdürlüğü ile sözleşme imzalamaya hak kazanmıştır. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Güdümlü Projesi desteği ile yapılacak olan Fuar ve Kongre Merkezi yapım işi ile halen birinci etabı devam eden 18.000 m2 kapalı alana ilaveten 12.000 m2 ikinci etap fuar holü inşaatı ve çevre düzenlemesi yapılacaktır. Böylece proje tamamlandığında toplam fuar ve kongre merkezi kapalı alanı 30.000 m2 ye ulaşmış olacaktır. Kayseri Fuar ve Kongre Merkezi Projesi; TR72 Bölgesi’nin “Ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilir, beşeri ve sosyal sermayesi gelişmiş, potansiyellerini değere dönüştürmüş, kentsel ve sosyal altyapısını geliştirerek yaşam kalitesini arttırmış, ulaşılabilir Orta Anadolu” vizyonuna uygun olmak üzere belirlenen hedeflere ve önceliklere hizmet edecek bölgenin ihtiyacı olan fuar ve kongre merkezi eksiğine cevap verilmiş olacaktır. Fuar yatırımının öncelikle bölgesel ve ilerleyen yıllarda uluslararası yapıya kavuşması bölge ihracatını destekleyecektir. Pazarlama kanallarındaki yetersizlikler nedeniyle uluslararası pazarlara açılamayan küçük firmaların fuarlara katılması kolaylaşacak, işletmelerin rekabet gücü yükselecektir. Mevcut ihracatçıların dünya pazarlarına ürünlerini tanıtmaları ve kendilerine yeni hedef pazarları bulmalarına destek olacaktır. Yapımı devam eden ve ikinci etabı başlayacak olan Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi için “Yurt İçinde Fuar Düzenleme Yetki Belgesi” alınmış olup, tesis hizmete girdikten sonra yılda 10 fuar organizasyonunu hedefleyen fuar programının gerçekleşmesi için gerekli bölgesel ekonomik ve sosyal yapı mevcuttur.  
Fuar ve kongre merkezi kapalı alanı 30.000 m2 ye ulaşmış olacaktır.

 

Başta ilimiz olmak üzere civar iller için önem arz eden ve bölgemize önemli bir canlılık getirecek TR72/18/GDP-1/0001 Kayseri Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi" yapım işine ait; 26.11.2018 Pazartesi günü saat 10:00'da Kayseri OSB Müdürlüğü binasında yapılan ihale sonucunda, Yüklenici firma, Kayseri OSB Müdürlüğü ile sözleşme imzalamaya hak kazanmıştır.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Güdümlü Projesi desteği ile yapılacak olan Fuar ve Kongre Merkezi yapım işi ile halen birinci etabı devam eden 18.000 m2 kapalı alana ilaveten 12.000 m2 ikinci etap fuar holü inşaatı ve çevre düzenlemesi yapılacaktır. Böylece proje tamamlandığında toplam fuar ve kongre merkezi kapalı alanı 30.000 m2 ye ulaşmış olacaktır.

Kayseri Fuar ve Kongre Merkezi Projesi; TR72 Bölgesi’nin “Ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilir, beşeri ve sosyal sermayesi gelişmiş, potansiyellerini değere dönüştürmüş, kentsel ve sosyal altyapısını geliştirerek yaşam kalitesini arttırmış, ulaşılabilir Orta Anadolu” vizyonuna uygun olmak üzere belirlenen hedeflere ve önceliklere hizmet edecek bölgenin ihtiyacı olan fuar ve kongre merkezi eksiğine cevap verilmiş olacaktır.

Fuar yatırımının öncelikle bölgesel ve ilerleyen yıllarda uluslararası yapıya kavuşması bölge ihracatını destekleyecektir.

Pazarlama kanallarındaki yetersizlikler nedeniyle uluslararası pazarlara açılamayan küçük firmaların fuarlara katılması kolaylaşacak, işletmelerin rekabet gücü yükselecektir.

Mevcut ihracatçıların dünya pazarlarına ürünlerini tanıtmaları ve kendilerine yeni hedef pazarları bulmalarına destek olacaktır.

Yapımı devam eden ve ikinci etabı başlayacak olan Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi için “Yurt İçinde Fuar Düzenleme Yetki Belgesi” alınmış olup, tesis hizmete girdikten sonra yılda 10 fuar organizasyonunu hedefleyen fuar programının gerçekleşmesi için gerekli bölgesel ekonomik ve sosyal yapı mevcuttur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.