KAYSERİNİN GURURU İŞ ADAMIMIZA OPERASYON

Yaşam 16.09.2015 - 10:40, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2746+ kez okundu.
 

KAYSERİNİN GURURU İŞ ADAMIMIZA OPERASYON

Melikşah Üniversitesi yönetimiyle ilgili başlatılan operasyonun
Aralarında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak Holding CEO ’su Memduh Boydak’ın da bulunduğu işadamları bugün saat 07.00’de ev ve işyerlerinden alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Polis ekipleri Talas İlçesi’nde bulunan Melikşah Vakıf Üniversitesine de giderek, buradaki yöneticilerini de gözaltına aldı. EMNİYET: OPERASYON GENİŞLEYEBİLİR Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli Tabiplikte ayrı ayrı sağlık kontrolünden geçirilen ve daha sonra Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Polis yetkilileri Melikşah Üniversitesi yönetimiyle ilgili başlatılan operasyonun genişleyebileceğini şu anda, gözaltında aralarında işadamı ve üniversite yöneticileri dahil 11 kişinin bulunduğunu ifade ettiler. Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde ise "Polis ekipleri, belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 4 kişi ise adreslerinde bulunamadı" denildi.   HOLDİNGE YÖNELİK DEĞİL'   Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın avukatı yaptığı açıklamada "Boydak Holding'e yönelik bir operasyon bir baskın yok. Sadece Memduh Bey'in ifadesine başvurulacak şuan. Durum bundan ibaret" dedi. Boydak'ın avukatı Melikşah Üniversitesi yöneticilerine ilişkin operasyon ile ilgili ise, bilgisinin olmadığını söyledi.   14 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR Mobilya, enerji, bankacılık, tekstil gibi 12 sektörde faaliyet gösteren Boydak Holding bünyesinde 41 şirket bulunuyor.     Memduh Boydak, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapıyor. Boydak, çalışan sayısı ve elde ettiği ciro ileTürkiye'nin önde gelen grupları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 6.5 milyar lira ciro elde eden Boydak Holding bünyesinde 14 bin kişi çalışıyor. Holding bünyesindeki şirketlerden 8'i Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor. 6 YIL ÖNCE EĞİTİME BAŞLADI Operasyonun yapıldığı Melikşah Üniversitesi ise 2009 yılında eğitim öğretime başladı.Üniversite bünyesinde, hukuk, mühendislik, sağlık bilimleri gibi fakülteler bulunuyor.  
Melikşah Üniversitesi yönetimiyle ilgili başlatılan operasyonun

Aralarında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak Holding CEO ’su Memduh Boydak’ın da bulunduğu işadamları bugün saat 07.00’de ev ve işyerlerinden alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Polis ekipleri Talas İlçesi’nde bulunan Melikşah Vakıf Üniversitesine de giderek, buradaki yöneticilerini de gözaltına aldı.

EMNİYET: OPERASYON GENİŞLEYEBİLİR
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli Tabiplikte ayrı ayrı sağlık kontrolünden geçirilen ve daha sonra Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Polis yetkilileri Melikşah Üniversitesi yönetimiyle ilgili başlatılan operasyonun genişleyebileceğini şu anda, gözaltında aralarında işadamı ve üniversite yöneticileri dahil 11 kişinin bulunduğunu ifade ettiler.


Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde ise "Polis ekipleri, belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 4 kişi ise adreslerinde bulunamadı" denildi.

 

HOLDİNGE YÖNELİK DEĞİL'  
Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın avukatı yaptığı açıklamada "Boydak Holding'e yönelik bir operasyon bir baskın yok. Sadece Memduh Bey'in ifadesine başvurulacak şuan. Durum bundan ibaret" dedi. Boydak'ın avukatı Melikşah Üniversitesi yöneticilerine ilişkin operasyon ile ilgili ise, bilgisinin olmadığını söyledi.

 

14 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR
Mobilya, enerji, bankacılık, tekstil gibi 12 sektörde faaliyet gösteren Boydak Holding bünyesinde 41 şirket bulunuyor.

 

 

Memduh Boydak, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapıyor.
Boydak, çalışan sayısı ve elde ettiği ciro ileTürkiye'nin önde gelen grupları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 6.5 milyar lira ciro elde eden Boydak Holding bünyesinde 14 bin kişi çalışıyor. Holding bünyesindeki şirketlerden 8'i Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor.

6 YIL ÖNCE EĞİTİME BAŞLADI
Operasyonun yapıldığı Melikşah Üniversitesi ise 2009 yılında eğitim öğretime başladı.Üniversite bünyesinde, hukuk, mühendislik, sağlık bilimleri gibi fakülteler bulunuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.