KESOB BAŞKANI ÖVÜÇ 25 BİN LİRA KREDİ 36 AY VADELİ OLACAK

Ekonomi 25.03.2020 - 20:21, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 1508+ kez okundu.
 

KESOB BAŞKANI ÖVÜÇ 25 BİN LİRA KREDİ 36 AY VADELİ OLACAK

Ahmet Övüç, Koronavirüs salgını nedeniyle yürürlüğe giren
  Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, Koronavirüs salgını nedeniyle yürürlüğe giren Ekonomik İstikrar Kalkanı ile ilgili olarak değerlendirme yaptı. KESOB Başkanı Övüç, Ülkemizde ve Dünya genelinde görülen COVID-19 salgını nedeniyle esnaf sanatkarlarımızın işlerinin olumsuz etkilenmesi ve yaşadığı ekonomik sıkıntıların giderilmesi için atılan adımlardan olan Esnaf Kefalet Kooperatifi Kredilerinin ertelenmesi kararı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Alınan karar kapsamında yaşanan salgın nedeniyle işleri veya işletmesi zarar görenlerin, TESKOMB'a bağlı bölge birliklerine ortak olan esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan bankadan, 31 Mart 2020 ve öncesi tarihlerde kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçlarından, 1 Nisan - 30 Haziran 2020 tarihleri arasında vadesi dolacak olan kredi borçları vadesinde/taksit vadesinde/hesap devresinde ilgili mevzuata göre faiz tahakkuk ettirilmek suretiyle vade tarihinden/taksit vadesinden/hesap devresinden itibaren üç ay süreyle faizsiz olarak ertelenmiştir. Ayrıca kredisi ertelenen esnaflarımızın çalışan sayısında eksilme yapmayacağını taahhüt etmesi gerekmekte olup çalışan sayısında eksilme tespit edilen esnaf sanatkarlar erteleme kapsamından çıkarılacaktır. Ayrıca Halkbank Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde ekonomik faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla esnaf ve sanatkârlara yönelik Esnaf Destek Paketi'ni açıklamış bulunmaktadır. Esnaf Destek Paketi kapsamında son 5 yıl içerisinde Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri ve KOSGEB aracılığıyla Kredi kullanmamış olanlar ve faiz destekli kredilerden yararlanmamış olan esnaf sanatkarların imkanlardan istifade edebilmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda esnafa kullandırılacak İşletme Kredisinin limiti 25 bin TL, vadesi 36 ay olarak belirlenmiş ve 6 aya kadar da ödemesiz dönem uygulanabilecektir. İşletme kredisi yanında, esnaf ve sanatkârların mal ve hizmet alımlarında taksitli ve vadeli işlem yapabilecekleri, çek ve senet işlemlerini kart üzerinden gerçekleştirerek nakit akışlarını düzenleyebilecekleri, çalıştıkları tedarikçilerden avantajlar sağlayabilecekleri Paraf Esnaf Kart Destek paketi kapsamında 25 bin TL’ye kadar limitli olarak ayrıca tanımlanabilecektir
Ahmet Övüç, Koronavirüs salgını nedeniyle yürürlüğe giren

 

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, Koronavirüs salgını nedeniyle yürürlüğe giren Ekonomik İstikrar Kalkanı ile ilgili olarak değerlendirme yaptı.
KESOB Başkanı Övüç, Ülkemizde ve Dünya genelinde görülen COVID-19 salgını nedeniyle esnaf sanatkarlarımızın işlerinin olumsuz etkilenmesi ve yaşadığı ekonomik sıkıntıların giderilmesi için atılan adımlardan olan Esnaf Kefalet Kooperatifi Kredilerinin ertelenmesi kararı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Alınan karar kapsamında yaşanan salgın nedeniyle işleri veya işletmesi zarar görenlerin, TESKOMB'a bağlı bölge birliklerine ortak olan esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan bankadan, 31 Mart 2020 ve öncesi tarihlerde kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçlarından, 1 Nisan - 30 Haziran 2020 tarihleri arasında vadesi dolacak olan kredi borçları vadesinde/taksit vadesinde/hesap devresinde ilgili mevzuata göre faiz tahakkuk ettirilmek suretiyle vade tarihinden/taksit vadesinden/hesap devresinden itibaren üç ay süreyle faizsiz olarak ertelenmiştir. Ayrıca kredisi ertelenen esnaflarımızın çalışan sayısında eksilme yapmayacağını taahhüt etmesi gerekmekte olup çalışan sayısında eksilme tespit edilen esnaf sanatkarlar erteleme kapsamından çıkarılacaktır.

Ayrıca Halkbank Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde ekonomik faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla esnaf ve sanatkârlara yönelik Esnaf Destek Paketi'ni açıklamış bulunmaktadır. Esnaf Destek Paketi kapsamında son 5 yıl içerisinde Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri ve KOSGEB aracılığıyla Kredi kullanmamış olanlar ve faiz destekli kredilerden yararlanmamış olan esnaf sanatkarların imkanlardan istifade edebilmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda esnafa kullandırılacak İşletme Kredisinin limiti 25 bin TL, vadesi 36 ay olarak belirlenmiş ve 6 aya kadar da ödemesiz dönem uygulanabilecektir.

İşletme kredisi yanında, esnaf ve sanatkârların mal ve hizmet alımlarında taksitli ve vadeli işlem yapabilecekleri, çek ve senet işlemlerini kart üzerinden gerçekleştirerek nakit akışlarını düzenleyebilecekleri, çalıştıkları tedarikçilerden avantajlar sağlayabilecekleri Paraf Esnaf Kart Destek paketi kapsamında 25 bin TL’ye kadar limitli olarak ayrıca tanımlanabilecektir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.