KİLCİ;BU EKONOMİK VARYASYONLAR ÖLÜNÜN AĞZINA SU VERMEYE BENZER

Ekonomi 11.02.2017 - 14:47, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2448+ kez okundu.
 

KİLCİ;BU EKONOMİK VARYASYONLAR ÖLÜNÜN AĞZINA SU VERMEYE BENZER

Eski Ticaret Odası Başkanı ve Kayseri Milletvekili Hasan Ali KİLCİ yaptığı
Eski Ticaret Odası Başkanı ve Kayseri Milletvekili Hasan Ali KİLCİ yaptığı açıklama; ÖTV-KDV ve Damga vergisi oranları düşürülmesi, kilitlenen ekonominin çarklarına döndürmeye yetmez. Çünkü enflasyon 15 yılın rekorunu kırdı, varlıklar tek tek eriyor.Tüketimin canlanması için vatandaşın cebinde parası olması lazım fakat cep delik , çepken delik! Ülkemiz Yeni ve kapsamlı ekonomik program ister.Ülkemizde beceriksiz ekonomi yönetimi enflasyonunu el birliğiyle yeniden çift haneli rakamlara yükseltmiştir. Ofis ,dükkan , mağaza , Alışveriş merkezleri, fabrikalar kapanan kapanana. Hele ekonominin üretim ayağı çok daha dramatik durumdadır.Sanayide kapasite kullanım oranları her gün düşüyor. Ülkemiz üretim , istihdam ve ihracâtı son 15 yıla göre en kötü dönemini yaşıyor. Bankalar 2016’da en karlı oyuncular olmasına rağmen yine 2016’da 412 şube kapattılar.AKP'nin ekonomi kurmayları bu beceriksiz ekonomiyi ve bu vahim durumu hala seyrediyor , nereye kadar ?Kredi notu mu ? Elbette zayıf olacak.Türkiye’de siyasi belirsizlik devam ediyor , Türkiye’ de terör var , Türkiye’de savaş var ,Türkiye’de döviz darbesi var ,Türkiye’de milli para değer kaybı var , Türkiye’de faiz tutarsızlığı var. İşsizlik rakamları söylenenin çok üzerindedir.TÜİK verdiği komik rakamlarla milleti aldatmaya ve dalevereye devam ediyor.Genç işsiz rakamları %27 oranlarındadır.Eğitimli işsiz sayısı %32 olup Büyüme yalanı yine TÜİK’in oyunudur .Reel büyüme %2,5'dur.Borçlu çiftçi tarımda 22 yılın en kötü dönemini yaşıyor.Çiftçilerimizin bankalara olan borcu 75 milyar liradır. Kredisini ödeyemeyen çiftçi hem iflas ediyor hemde tarladan kaçıyor.Ekonomik reformlar yok ,reform yapılıyormuş gibi 3-5 teşvik paketi göstermeliktir.Eylem planları bir aldatmacadır.Ne yazıkki daima elde var sıfır.Ülkemizde her yeni doğan çocuk 10 bin tl borçlu doğuyor.Türkiye’nin borç sarmalı yekünü 755 milyarı geçmiştir.Bu AKP hükümetinin mevcut anlayış ve şartlarda ülkeyi ekonomik düzlüğe çıkarma şansı ve böyle bir becerisi yoktur , tükenmiştir ve bitmiştir. Artık tek çare Milliyetçi Hareket Partisi ve yetişmiş kadrolarıdır. Bizim bu süreçte anayasaya katkı vermemiz hiçbir şekilde yanlış yorumlanmamalıdır. Hesabımızda sadece ülkemiz ve büyük milletimizin bekası söz konusudur. AKP ve isimler bizi hiçbir şekilde ilgilendirmemektedir.
Eski Ticaret Odası Başkanı ve Kayseri Milletvekili Hasan Ali KİLCİ yaptığı

Eski Ticaret Odası Başkanı ve Kayseri Milletvekili Hasan Ali KİLCİ yaptığı açıklama; ÖTV-KDV ve Damga vergisi oranları düşürülmesi, kilitlenen ekonominin çarklarına döndürmeye yetmez. Çünkü enflasyon 15 yılın rekorunu kırdı, varlıklar tek tek eriyor.
Tüketimin canlanması için vatandaşın cebinde parası olması lazım fakat cep delik , çepken delik! Ülkemiz Yeni ve kapsamlı ekonomik program ister.
Ülkemizde beceriksiz ekonomi yönetimi enflasyonunu el birliğiyle yeniden çift haneli rakamlara yükseltmiştir. Ofis ,dükkan , mağaza , Alışveriş merkezleri, fabrikalar kapanan kapanana. Hele ekonominin üretim ayağı çok daha dramatik durumdadır.
Sanayide kapasite kullanım oranları her gün düşüyor. Ülkemiz üretim , istihdam ve ihracâtı son 15 yıla göre en kötü dönemini yaşıyor. Bankalar 2016’da en karlı oyuncular olmasına rağmen yine 2016’da 412 şube kapattılar.
AKP'nin ekonomi kurmayları bu beceriksiz ekonomiyi ve bu vahim durumu hala seyrediyor , nereye kadar ?
Kredi notu mu ? Elbette zayıf olacak.Türkiye’de siyasi belirsizlik devam ediyor , Türkiye’ de terör var , Türkiye’de savaş var ,Türkiye’de döviz darbesi var ,Türkiye’de milli para değer kaybı var , Türkiye’de faiz tutarsızlığı var. İşsizlik rakamları söylenenin çok üzerindedir.
TÜİK verdiği komik rakamlarla milleti aldatmaya ve dalevereye devam ediyor.Genç işsiz rakamları %27 oranlarındadır.
Eğitimli işsiz sayısı %32 olup Büyüme yalanı yine TÜİK’in oyunudur .Reel büyüme %2,5'dur.
Borçlu çiftçi tarımda 22 yılın en kötü dönemini yaşıyor.Çiftçilerimizin bankalara olan borcu 75 milyar liradır. Kredisini ödeyemeyen çiftçi hem iflas ediyor hemde tarladan kaçıyor.
Ekonomik reformlar yok ,reform yapılıyormuş gibi 3-5 teşvik paketi göstermeliktir.Eylem planları bir aldatmacadır.Ne yazıkki daima elde var sıfır.
Ülkemizde her yeni doğan çocuk 10 bin tl borçlu doğuyor.Türkiye’nin borç sarmalı yekünü 755 milyarı geçmiştir.Bu AKP hükümetinin mevcut anlayış ve şartlarda ülkeyi ekonomik düzlüğe çıkarma şansı ve böyle bir becerisi yoktur , tükenmiştir ve bitmiştir. Artık tek çare Milliyetçi Hareket Partisi ve yetişmiş kadrolarıdır. Bizim bu süreçte anayasaya katkı vermemiz hiçbir şekilde yanlış yorumlanmamalıdır. Hesabımızda sadece ülkemiz ve büyük milletimizin bekası söz konusudur. AKP ve isimler bizi hiçbir şekilde ilgilendirmemektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.