SANAYİDE SÜNGER SIKINTISI

Ekonomi 29.10.2016 - 14:21, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 1022+ kez okundu.
 

SANAYİDE SÜNGER SIKINTISI

sanayici süngerdeki sorunu aşmaya çalışıyor.
Kayseri sanayinin lokomotif sektörlerinden olan,  mobilya sektöründe  kanepe ve oturma gurubu imalatı yapan firmalar son günlerde büyük bir sıkıntı yaşamakta.  Sektörün en çok kullanılan hammaddelerinden olan sünger de yaşanan sıkıntının ne zaman son bulacağı konusunda ki belirsizlik hala devam etmekte. Sıkıntıların sebebi hakkında açıklama yapan sektör de faaliyet gösteren firma yetkilileri   Dünya genelinde sünger ana ham maddesi TDİ (touen di izosiyanat) üretimi nin sünger sektörüne arzı çok düşük seviyede seyretmektedir . Bir çok TDİ üreticisi kapalı veya çok düşük seviyede çalışmaktadır . Bu durum ana ham maddemiz TDİ ‘ı tarihinde görülmemiş fiyatlara yükseltmiştir . Avrupa’da ve ülkemizde birçok sünger üreticisi üretimi durdurmak zorunda kalmıştır.  Kayseri’de üretim yapan firmalar üretimi  sürdüre bilmeleri için mümkün olan her şartta sünger tedariki sağlama gayreti ile   karaborsadan fahiş Fiatlara da olsa TDİ tedariki yaparak üretime ve müşterilerin talebine cevap vermeye çalışmaktalar.  Bu durum, sünger fiyatlarına yansımakta ve kayseri organize sanayide zor şartlarda iş yapan üreticilerin girdi maliyetlerini olumsuz etkilemekte. bu konunun bir an önce çözüme kavuşmasını bekleyen firmalar, hammaddede yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük . Sektör olarak bu zor süreci elbirliği ile aşmak zorundayız dediler.
sanayici süngerdeki sorunu aşmaya çalışıyor.

Kayseri sanayinin lokomotif sektörlerinden olan,  mobilya sektöründe  kanepe ve oturma gurubu imalatı yapan firmalar son günlerde büyük bir sıkıntı yaşamakta.  Sektörün en çok kullanılan hammaddelerinden olan sünger de yaşanan sıkıntının ne zaman son bulacağı konusunda ki belirsizlik hala devam etmekte. Sıkıntıların sebebi hakkında açıklama yapan sektör de faaliyet gösteren firma yetkilileri   Dünya genelinde sünger ana ham maddesi TDİ (touen di izosiyanat) üretimi nin sünger sektörüne arzı çok düşük seviyede seyretmektedir . Bir çok TDİ üreticisi kapalı veya çok düşük seviyede çalışmaktadır . Bu durum ana ham maddemiz TDİ ‘ı tarihinde görülmemiş fiyatlara yükseltmiştir . Avrupa’da ve ülkemizde birçok sünger üreticisi üretimi durdurmak zorunda kalmıştır.

 Kayseri’de üretim yapan firmalar üretimi  sürdüre bilmeleri için mümkün olan her şartta sünger tedariki sağlama gayreti ile   karaborsadan fahiş Fiatlara da olsa TDİ tedariki yaparak üretime ve müşterilerin talebine cevap vermeye çalışmaktalar.  Bu durum, sünger fiyatlarına yansımakta ve kayseri organize sanayide zor şartlarda iş yapan üreticilerin girdi maliyetlerini olumsuz etkilemekte. bu konunun bir an önce çözüme kavuşmasını bekleyen firmalar, hammaddede yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük . Sektör olarak bu zor süreci elbirliği ile aşmak zorundayız dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.