YAŞAMAK, YAŞATMAK İÇİN YAŞAMAKTIR

Yaşam 05.01.2019 - 16:34, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 3198+ kez okundu.
 

YAŞAMAK, YAŞATMAK İÇİN YAŞAMAKTIR

Yaşatmak için değil de, yaşamak için yaşıyorsak, İnsan mıyız? Değil miyiz? Bunu düşünmememiz gerekir.
    Yaşamak vicdanı rahat yaşamaktır. Vicdanımız rahat değilse rahat yaşıyorum, lüks içinde yaşıyorum saltanat içerisinde yaşıyorum demenin bir manası yoktur. Yaşamak sorumluluk bilinci içerisinde yaşamaktır. Sorumluluklarımızın farkında değilsek bu dünyada yaşamıyoruz ,sadece nefes alıyoruz  demektir. Yaşamak insan için yaşamaktır.  Birilerine yalakalık yapmak değil inandığımız doğrularda yaşamaktır. Yaşamak kaderin Allah’ın elinde olduğunu bilerek yaşamaktır.  Bunu bildikten sonra yaşamak çok daha güzeldir.   Yaşamak birilerine ve makamlara  sorumlu olmak için yaşamak değildir.  Yaşamak insanlığa sorumlu olmak için yaşamaktır Yaşamak için yaşıyorsak diyecek bir şey yok.  İnsan için Allah için yaşayacaksak söylenecek söz çok. Yaşamak için yaşayanlar.  Bu gece  sizler için sabah nasıl oldu bilmiyorum?  Ama Vicdan sahibi olanlar için, bu gece çok uzundu , bu gün ve bundan sonraki günlerde, liseli bir çocuk görünce , başını öne eğip, nerede hata yaptık diye  her gün vicdan muhasebesi  yaparak geçecektir hayatları. Yaşatmak için değil de, yaşamak için yaşıyorsak, İnsan mıyız? Değil miyiz? Bunu düşünmememiz gerekir.                                                                                       AHMET TANDOĞAN
Yaşatmak için değil de, yaşamak için yaşıyorsak, İnsan mıyız? Değil miyiz? Bunu düşünmememiz gerekir.

 

 

Yaşamak vicdanı rahat yaşamaktır. Vicdanımız rahat değilse rahat yaşıyorum, lüks içinde yaşıyorum saltanat içerisinde yaşıyorum demenin bir manası yoktur.

Yaşamak sorumluluk bilinci içerisinde yaşamaktır. Sorumluluklarımızın farkında değilsek bu dünyada yaşamıyoruz ,sadece nefes alıyoruz  demektir.

Yaşamak insan için yaşamaktır.  Birilerine yalakalık yapmak değil inandığımız doğrularda yaşamaktır.

Yaşamak kaderin Allah’ın elinde olduğunu bilerek yaşamaktır.  Bunu bildikten sonra yaşamak çok daha güzeldir.  

Yaşamak birilerine ve makamlara  sorumlu olmak için yaşamak değildir.

 Yaşamak insanlığa sorumlu olmak için yaşamaktır

Yaşamak için yaşıyorsak diyecek bir şey yok.  İnsan için Allah için yaşayacaksak söylenecek söz çok.

Yaşamak için yaşayanlar.  Bu gece  sizler için sabah nasıl oldu bilmiyorum?  Ama Vicdan sahibi olanlar için, bu gece çok uzundu , bu gün ve bundan sonraki günlerde, liseli bir çocuk görünce , başını öne eğip, nerede hata yaptık diye  her gün vicdan muhasebesi  yaparak geçecektir hayatları.

Yaşatmak için değil de, yaşamak için yaşıyorsak, İnsan mıyız? Değil miyiz? Bunu düşünmememiz gerekir.

                                                                                      AHMET TANDOĞAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.