MOBİLYA DÖŞEMECİLİĞİ MESLEKİ YETERLİLİKLERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

17.01.2017 - 16:09, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2083+ kez okundu.
 

MOBİLYA DÖŞEMECİLİĞİ MESLEKİ YETERLİLİKLERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında bir konuşma yapan Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir NURSAÇAN
Erasmus + Mesleki Eğitim - Stratejik Ortaklıklar kapsamında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde yürütülen " Mobilya Döşemeciliği Mesleki Yeterliliklerine Uygun E-Öğrenme Tabanlı Modüler Eğitim Programı ve Kariyer Rehberliği Projesi" Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında bir konuşma yapan Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir NURSAÇAN; "Mesleki eğitim; toplumsal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde kalifiye teknik elemanlar yetiştirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin verildiği bir eğitimdir. Mesleki eğitimin amacı; toplumun hedefleri ve iş çevrelerinin talepleri doğrultusunda;bireylere belirli bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılmasıdır. Osmanlı döneminde ısrarla uygulanan ahilik sistemi; çırak, kalfa, usta, silsilesini oluşturuyor, insanların bu mecrada edep öğrenmeleri noktasında, eğitici fonksiyonları bulunuyordu. Böyle bir sistemin topluma katkıları, etkili ve büyük çapta oluyordu.  Çünkü insanlar belirli konularda meslek edinirken, edepli, saygılı esnaf olma özelliklerini de kazanıyorlardı. Kalkınmış ve refah düzeyini yakalamış bir Türkiye’nin geleceği, eğitimden ve bilgiyle donanmış genç nesillerin yetiştirilmesinden geçer. Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir.  Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir. Meslek eğitim özellikle iki amaca yöneliktir.  Bir tarafta genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ise ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmektir. Günümüzde, hızlı teknolojik değişme ve dünya düzeyindeki yapılaşma değişiminde mesleki teknik eğitimin öneminin çok büyük olduğu herkes tarafından bilinen ve söylenen gerçektir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilgi,istidat ve kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında ve ülkemizin kalkınmasında en önemli unsur haline gelmesinde mesleki eğitimin önemi çok büyüktür" dedi. Toplantıda, Proje Yöneticisi Ercan TUZCUOĞLU, Okul Müdürü Orhan BAYAR, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut TATLI ve MEB Sosyal Ortaklar ve Projeler Dairesi Başkanı Şennur ÇETİN tarafından proje üzerinde konuşmalar yapıldı.  
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında bir konuşma yapan Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir NURSAÇAN

Erasmus + Mesleki Eğitim - Stratejik Ortaklıklar kapsamında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde yürütülen " Mobilya Döşemeciliği Mesleki Yeterliliklerine Uygun E-Öğrenme Tabanlı Modüler Eğitim Programı ve Kariyer Rehberliği Projesi" Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında bir konuşma yapan Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir NURSAÇAN;

"Mesleki eğitim; toplumsal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde kalifiye teknik elemanlar yetiştirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin verildiği bir eğitimdir.

Mesleki eğitimin amacı; toplumun hedefleri ve iş çevrelerinin talepleri doğrultusunda;bireylere belirli bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılmasıdır.
Osmanlı döneminde ısrarla uygulanan ahilik sistemi; çırak, kalfa, usta, silsilesini oluşturuyor, insanların bu mecrada edep öğrenmeleri noktasında, eğitici fonksiyonları bulunuyordu.
Böyle bir sistemin topluma katkıları, etkili ve büyük çapta oluyordu. 
Çünkü insanlar belirli konularda meslek edinirken, edepli, saygılı esnaf olma özelliklerini de kazanıyorlardı.
Kalkınmış ve refah düzeyini yakalamış bir Türkiye’nin geleceği, eğitimden ve bilgiyle donanmış genç nesillerin yetiştirilmesinden geçer.

Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. 
Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir. Meslek eğitim özellikle iki amaca yöneliktir. 
Bir tarafta genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ise ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmektir.
Günümüzde, hızlı teknolojik değişme ve dünya düzeyindeki yapılaşma değişiminde mesleki teknik eğitimin öneminin çok büyük olduğu herkes tarafından bilinen ve söylenen gerçektir.
Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilgi,istidat ve kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında ve ülkemizin kalkınmasında en önemli unsur haline gelmesinde mesleki eğitimin önemi çok büyüktür" dedi.

Toplantıda, Proje Yöneticisi Ercan TUZCUOĞLU, Okul Müdürü Orhan BAYAR, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut TATLI ve MEB Sosyal Ortaklar ve Projeler Dairesi Başkanı Şennur ÇETİN tarafından proje üzerinde konuşmalar yapıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.