HACILAR’DA MAZİLERDE KALAN 19 MAYIS BAYRAMI

Çocuk (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.05.2017 - 09:54, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2551+ kez okundu.
 

HACILAR’DA MAZİLERDE KALAN 19 MAYIS BAYRAMI

Bayram heyecanı Hacılar’daki okullarda 15 gün önceden başlardı. Başta Hacılar ortaokulu
Bayram heyecanı Hacılar’daki okullarda 15 gün önceden başlardı. Başta Hacılar ortaokulu olmak üzere bütün okullarda oyunlar sportif faaliyetler için çalışmaklar başlardı. İlk okullar oyunlar ve şiirler hazırlarken, hazırlanan programın öncülüğünü Hacılar ortaokulu yapardı . Bando takımları bir başka heyecanla hazırlanırdı. Bayram sabahı Hacılar ’da bulunan bütün okullar önlerinde bando takımları ile heyecanla meydana yürüyüşe geçerlerdi. Barakadan Mercan ilkokulu, yukarı mahalleden Ali İhsan Kalmaz, Yeni mahalleden Muhittin Tatar okulu başta öğretmenleri oldukları halde heyecanla meydanda toplanırlardı. Başta nahiyemi müdürü ve belediye başkanı olmak üzere bütün protokol meydanda olurdu. Resmi kurumlar ve partiler ve sivil toplum örgütlerinin ATA’nın anıtına çelenk koyması ile resmi törenler başar ,çeşitli halk oyunlar oynanır ,günün anlam ve önemini anlatan şiirler okunur ve konuşmalar yapılırdı. Bu arada Hacılar ortaokulundan seçilen öğrenciler 1500 mt koşusu için armutluğa hareket ederlerdi. Diğer öğrencilerse sportif hareketler yaparlardı. Ama en heyecanlı yeri kule yapmaktı hareketlerin sonunda öğrenciler birbirlerinin omuzlarına çırak kule yaparlar ve en yukarıdaki öğrenci Türk bayrağını açınca meydan alkışlarla çınlardı. Bu sırada maratonda sonlanır birinci gelenlerin ödülleri verilirdi. Daha sonra tören geçidi için herkes yerini alsın komutu ile ortaokul bandosu protokolün karşısında yerini alır ve diğer okullar protokolün önünden başta bandoları olmak üzere saygı geçidi yaparlar ve yine aynı heyecanla okullarına dönerlerdi . şimdi yok bunların hiç biri ilçe çok sessiz ve sakin bir çok işyerinde bayrak bile yok . AHMET TANDOĞAN
Bayram heyecanı Hacılar’daki okullarda 15 gün önceden başlardı. Başta Hacılar ortaokulu

Bayram heyecanı Hacılar’daki okullarda 15 gün önceden başlardı. Başta Hacılar ortaokulu olmak üzere bütün okullarda oyunlar sportif faaliyetler için çalışmaklar başlardı. İlk okullar oyunlar ve şiirler hazırlarken, hazırlanan programın öncülüğünü Hacılar ortaokulu yapardı . Bando takımları bir başka heyecanla hazırlanırdı. Bayram sabahı Hacılar ’da bulunan bütün okullar önlerinde bando takımları ile heyecanla meydana yürüyüşe geçerlerdi. Barakadan Mercan ilkokulu, yukarı mahalleden Ali İhsan Kalmaz, Yeni mahalleden Muhittin Tatar okulu başta öğretmenleri oldukları halde heyecanla meydanda toplanırlardı. Başta nahiyemi müdürü ve belediye başkanı olmak üzere bütün protokol meydanda olurdu. Resmi kurumlar ve partiler ve sivil toplum örgütlerinin ATA’nın anıtına çelenk koyması ile resmi törenler başar ,çeşitli halk oyunlar oynanır ,günün anlam ve önemini anlatan şiirler okunur ve konuşmalar yapılırdı. Bu arada Hacılar ortaokulundan seçilen öğrenciler 1500 mt koşusu için armutluğa hareket ederlerdi. Diğer öğrencilerse sportif hareketler yaparlardı. Ama en heyecanlı yeri kule yapmaktı hareketlerin sonunda öğrenciler birbirlerinin omuzlarına çırak kule yaparlar ve en yukarıdaki öğrenci Türk bayrağını açınca meydan alkışlarla çınlardı. Bu sırada maratonda sonlanır birinci gelenlerin ödülleri verilirdi. Daha sonra tören geçidi için herkes yerini alsın komutu ile ortaokul bandosu protokolün karşısında yerini alır ve diğer okullar protokolün önünden başta bandoları olmak üzere saygı geçidi yaparlar ve yine aynı heyecanla okullarına dönerlerdi . şimdi yok bunların hiç biri ilçe çok sessiz ve sakin bir çok işyerinde bayrak bile yok .
AHMET TANDOĞAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.