KAYSO’DA TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Ekonomi 25.07.2017 - 09:44, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 3231+ kez okundu.
 

KAYSO’DA TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, tekstil sektörünün
KAYSO’DA TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Tekstil Meslek Komitesi Üyeleri, Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası Başkan Vekili, Karsu Tekstil Genel Müdürü ve KAYSO 4.Grup Meslek Komitesi Başkanı Nevzat Seyok, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, KAYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Oğuzbaş ve KAYSO Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımı ile 4.,5. ve 6. Meslek Komiteleri İstişare Toplantısı düzenlendi.   Kayseri Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, tekstil sektörünün sorunlarını görüşmek adına böyle bir toplantı düzenlediklerini belirterek, “Türkiye’nin uzun yıllardan beri halıcılık, el dokuması, iplik, kumaş gibi tekstil ürünleriyle ön plana çıktığını biliyoruz. Cumhuriyet döneminden sonra Sümer Bez Fabrikası’nın açılması ile birlikte Türkiye’de tekstil sektörü yavaş yavaş makineleşmeye başladı. Geldiğimiz nokta itibariyle de esasında Türkiye’nin ihracat rakamları içerisinde, gayrisafi milli hasılada yarattığı katma değer açısından baktığımız zaman, Türkiye açısından tekstil sektörünün vazgeçilmez bir sektör olduğunu biliyoruz. Tekstil Türkiye’de ciddi manada iyi yerlere geldi” dedi.Ülkemizde bu sektörde faaliyet göstermenin avantaj ve dezavantajları olduğunu söyleyen Başkan Özkaya, “Son dönemde meydana gelen teknolojik gelişmelerle birlikte ülkeler arasında yapılan serbest ticaret anlaşmaları ve bazı ülkelerin Türk tekstile uyguladığı kotalar nedeniyle firmalarımız zorunlu olarak bazen sermayelerini bazen de makinelerini alıp yurtdışına gittiğini ve sermaye erozyonun olduğunu biliyoruz” diye konuştu.Türkiye’nin ve Kayseri’nin ihracat rakamları hakkında bilgiler veren Başkan Özkaya, Tekstilin başarı hikayelerini anlatmaktansa bugünden sonra tekstille ilgili neler yapılabileceğini, başarılan şeylere sahip çıkmanın çok kolay olduğunu, asıl olanın başarılmayan şeyleri başarmaya çalışmak olduğunu söyledi.Daha sonra katılımcılar sırası ile söz alarak sorunlarını dile getirirken, bu tür geniş kapsamlı toplantıların problemlerim çözümü noktasında faydalı olacağı görüşüne varıldı.
KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, tekstil sektörünün

KAYSO’DA TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Tekstil Meslek Komitesi Üyeleri, Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası Başkan Vekili, Karsu Tekstil Genel Müdürü ve KAYSO 4.Grup Meslek Komitesi Başkanı Nevzat Seyok, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, KAYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Oğuzbaş ve KAYSO Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımı ile 4.,5. ve 6. Meslek Komiteleri İstişare Toplantısı düzenlendi.

 

Kayseri Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, tekstil sektörünün sorunlarını görüşmek adına böyle bir toplantı düzenlediklerini belirterek, “Türkiye’nin uzun yıllardan beri halıcılık, el dokuması, iplik, kumaş gibi tekstil ürünleriyle ön plana çıktığını biliyoruz. Cumhuriyet döneminden sonra Sümer Bez Fabrikası’nın açılması ile birlikte Türkiye’de tekstil sektörü yavaş yavaş makineleşmeye başladı. Geldiğimiz nokta itibariyle de esasında Türkiye’nin ihracat rakamları içerisinde, gayrisafi milli hasılada yarattığı katma değer açısından baktığımız zaman, Türkiye açısından tekstil sektörünün vazgeçilmez bir sektör olduğunu biliyoruz. Tekstil Türkiye’de ciddi manada iyi yerlere geldi” dedi.

Ülkemizde bu sektörde faaliyet göstermenin avantaj ve dezavantajları olduğunu söyleyen Başkan Özkaya, “Son dönemde meydana gelen teknolojik gelişmelerle birlikte ülkeler arasında yapılan serbest ticaret anlaşmaları ve bazı ülkelerin Türk tekstile uyguladığı kotalar nedeniyle firmalarımız zorunlu olarak bazen sermayelerini bazen de makinelerini alıp yurtdışına gittiğini ve sermaye erozyonun olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin ve Kayseri’nin ihracat rakamları hakkında bilgiler veren Başkan Özkaya, Tekstilin başarı hikayelerini anlatmaktansa bugünden sonra tekstille ilgili neler yapılabileceğini, başarılan şeylere sahip çıkmanın çok kolay olduğunu, asıl olanın başarılmayan şeyleri başarmaya çalışmak olduğunu söyledi.

Daha sonra katılımcılar sırası ile söz alarak sorunlarını dile getirirken, bu tür geniş kapsamlı toplantıların problemlerim çözümü noktasında faydalı olacağı görüşüne varıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.