ERCİYES'TE BEYAZ KARPUZ YETİŞTİRDİ

Yaşam 06.10.2020 - 17:58, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 1214+ kez okundu.
 

ERCİYES'TE BEYAZ KARPUZ YETİŞTİRDİ

"Erciyes çok ilginç bir dağ. Bir bakmışın bakmışsınız
  Erciyes'in eteklerindeki Orta Seki yaylasında yaşayan Ömer Dede, havası serin olan Erciyes'te KAZAKİSTAN DAN tohumunu  Getirttiği BEYAZ KARPUZU yetiştirmeyi başardı.Tepesinden karı eksik olmayan Erciyes'in eteğindeki ortaseki yaylasında hem hayvancılık hem de tarım yapan Ömer Dede, yüksek rakımlı yaylada KAZAKİSTAN karpuzu yetiştirdi. Deneme amaçlı yaptığı ekimle Erciyes'te karpuz yetiştirilebildiğini kanıtlayan Ömer Dede, ürettiği beyaz karpuz ile de görenleri şaşırttı. 3 ÇEŞİT KARPUZ YETİŞTİRDİ Erciyes'te yaz kış hava olaylarının agresif olduğunu belirten Ömer Dede; "Erciyes çok ilginç bir dağ. Bir bakmışın bakmışsınız güllük gülistanlıkken 2 saat sonra yağmur yağabilir yada hava soğuyabilir. O yüzden Erciyes'in eteğindeki yüksek rakımlı yaylalarda tarım yapmak biraz cesaret işidir. Bu yıl ilk kez YAYLADA. BEYAZ KARPUZ yetiştirmeye karar verdim. Bana Erciyes'te karpuz mu yetişir diyenlere inat bir kaç çeşit karpuz tohumu ektim. Çok şükür deneme amaçlı ekmeme rağmen iki traktör karpuz yetişti. Hatta Erciyes'te beyaz karpuz bile yetiştirdim. Şimdi görenler hayrete düşüyor" Beyaz karpuz gerçekten çok lezzetli  diye konuştu.
"Erciyes çok ilginç bir dağ. Bir bakmışın bakmışsınız

 

Erciyes'in eteklerindeki Orta Seki yaylasında yaşayan Ömer Dede, havası serin olan Erciyes'te KAZAKİSTAN DAN tohumunu  Getirttiği BEYAZ KARPUZU yetiştirmeyi başardı.Tepesinden karı eksik olmayan Erciyes'in eteğindeki ortaseki yaylasında hem hayvancılık hem de tarım yapan Ömer Dede, yüksek rakımlı yaylada KAZAKİSTAN karpuzu yetiştirdi. Deneme amaçlı yaptığı ekimle Erciyes'te karpuz yetiştirilebildiğini kanıtlayan Ömer Dede, ürettiği beyaz karpuz ile de görenleri şaşırttı.

3 ÇEŞİT KARPUZ YETİŞTİRDİ

Erciyes'te yaz kış hava olaylarının agresif olduğunu belirten Ömer Dede; "Erciyes çok ilginç bir dağ. Bir bakmışın bakmışsınız güllük gülistanlıkken 2 saat sonra yağmur yağabilir yada hava soğuyabilir. O yüzden Erciyes'in eteğindeki yüksek rakımlı yaylalarda tarım yapmak biraz cesaret işidir. Bu yıl ilk kez YAYLADA. BEYAZ KARPUZ yetiştirmeye karar verdim. Bana Erciyes'te karpuz mu yetişir diyenlere inat bir kaç çeşit karpuz tohumu ektim. Çok şükür deneme amaçlı ekmeme rağmen iki traktör karpuz yetişti. Hatta Erciyes'te beyaz karpuz bile yetiştirdim. Şimdi görenler hayrete düşüyor" Beyaz karpuz gerçekten çok lezzetli  diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.