HACILAR'DA HER ZAMAN DOSTLUK KAZANIR

Siyaset (HHG) - HACILAR HABER GAZETESİ | 01.03.2024 - 12:04, Güncelleme: 01.03.2024 - 12:07 4893+ kez okundu.
 

HACILAR'DA HER ZAMAN DOSTLUK KAZANIR

Ahmet TANDOĞAN Köşe Yazısı
Hacılar seçimlerinde gerginlik yaratmaya çalışarak oy kazanacaklarını sananlar büyük hata yaparlar.  Hacılar'da bir çok yerel  seçim  iddialı geçmiştir. Ama bu seçimlerde her zaman kardeşlik akrabalık ve arkadaşlıklar ön planda olmuştur. 31 Martta yapılacak olan seçim her ne kadar çok aday arasında olsada yine dostluk içerisinde  sonuçlanacaktır. Ama bunu değişik mecralara çekmek isteyenler ya Hacıları bilmiyorlar yada Hacılar'ın siyasi tarihini.    Biz yinede hatırlatalım. Yıl 12 Eylül 1980 öncesi ve bir çok siyasi olay, kavga yaşanırken Kayseri de birçok siyasi parti ve kuruluşun başında Hacılar'lılar varken farklı görüşler ve fikirlerde mücadelelerini verirken   Hacılarlılar son 23.45 otobüsünde birlikte gelirler hiç kavga etmezlerdi.  Bu kişiler hiçbir zaman ilçede kimsenin burnunun kanamasına izin vermediler. Yıllarca  Belediye İş Hanında bütün partiler yan yana seçim çalışması yaptı. Yinede bir gerginlik yaşanmadı ki o yıllarda bu günkü gibi bile değildi her partide 50 - 100 kişi olurdu ama akşamları herkes gider rakip partilerde çay içer sohbet ederdi. Hatta bir keresinde ilçeyi ziyarete gelen DSP zamanında İçişleri Bakanlığı yapmış olan İsmail Cem'i partisinden önce Doğru Yol Partililer sahip çıkıp misafir etmişler. Bakan bile hayretler içerisinde kalarak böyle bir siyasi hoşgörü hiç bir yerde yok demiştir. Hacılarda siyaset yapan ve aday olan bütün siyasi parti mensuplarının sesleniyoruz.   Siz Hacılar'a iki ay önce geldiniz, bir kişi kazanacak diğerleri belki de yıllarca ilçeye uğramayacak ama biz burada yaşayacağız ve inanın bütün Hacılar insanı da bunun farkındadır. Gerginliğe ve hoşgörüsüzlüğe ne izin verir ne de pirim verir. O ilçeyi germek isteyen kim varsa zararı kendi görür. Buna kalkışanlarda zaten Hacıların siyasi geçmişinden ve Hacıların siyasi hoşgörüsünden haberi olmayan kişilerdir.   AHMET TANDOĞAN
Ahmet TANDOĞAN Köşe Yazısı

Hacılar seçimlerinde gerginlik yaratmaya çalışarak oy kazanacaklarını sananlar büyük hata yaparlar. 

Hacılar'da bir çok yerel  seçim  iddialı geçmiştir. Ama bu seçimlerde her zaman kardeşlik akrabalık ve arkadaşlıklar ön planda olmuştur. 31 Martta yapılacak olan seçim her ne kadar çok aday arasında olsada yine dostluk içerisinde  sonuçlanacaktır. Ama bunu değişik mecralara çekmek isteyenler ya Hacıları bilmiyorlar yada Hacılar'ın siyasi tarihini. 

 

Biz yinede hatırlatalım. Yıl 12 Eylül 1980 öncesi ve bir çok siyasi olay, kavga yaşanırken Kayseri de birçok siyasi parti ve kuruluşun başında Hacılar'lılar varken farklı görüşler ve fikirlerde mücadelelerini verirken   Hacılarlılar son 23.45 otobüsünde birlikte gelirler hiç kavga etmezlerdi. 

Bu kişiler hiçbir zaman ilçede kimsenin burnunun kanamasına izin vermediler.

Yıllarca  Belediye İş Hanında bütün partiler yan yana seçim çalışması yaptı. Yinede bir gerginlik yaşanmadı ki o yıllarda bu günkü gibi bile değildi her partide 50 - 100 kişi olurdu ama akşamları herkes gider rakip partilerde çay içer sohbet ederdi.

Hatta bir keresinde ilçeyi ziyarete gelen DSP zamanında İçişleri Bakanlığı yapmış olan İsmail Cem'i partisinden önce Doğru Yol Partililer sahip çıkıp misafir etmişler. Bakan bile hayretler içerisinde kalarak böyle bir siyasi hoşgörü hiç bir yerde yok demiştir. Hacılarda siyaset yapan ve aday olan bütün siyasi parti mensuplarının sesleniyoruz.

 

Siz Hacılar'a iki ay önce geldiniz, bir kişi kazanacak diğerleri belki de yıllarca ilçeye uğramayacak ama biz burada yaşayacağız ve inanın bütün Hacılar insanı da bunun farkındadır. Gerginliğe ve hoşgörüsüzlüğe ne izin verir ne de pirim verir. O ilçeyi germek isteyen kim varsa zararı kendi görür. Buna kalkışanlarda zaten Hacıların siyasi geçmişinden ve Hacıların siyasi hoşgörüsünden haberi olmayan kişilerdir.

 

AHMET TANDOĞAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.