YA LİDER OLUR, HALKINIZA HİZMET EDERSİNİZ

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.04.2015 - 23:53, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 3441+ kez okundu.
 

YA LİDER OLUR, HALKINIZA HİZMET EDERSİNİZ

YA DA BİRİLERİNİN EMRİNDE YAŞAR, SONUNDA İHANETLE HATIRLANIRSINIZ.
YA LİDER OLUR, HALKINIZA HİZMET EDERSİNİZ YA DA BİRİLERİNİN EMRİNDE YAŞAR, SONUNDA İHANETLE HATIRLANIRSINIZ.   Türk halkının sembolü niçin bozkurt bilir misiniz? O asla esareti kabul etmez, evcilleştirilemez, kafese zorla kapatırsanız belli bir süre sonra ölür. Bu toplumlar içinde böyledir, bir kısım toplumlar vardır ki esareti kabul ederler, istemedikleri halde içlerine sinmediği halde birilerinin emrinde yaşamayı kendilerine kabul ettirirler. Ama hiç bir zaman bu hallerinden memnun değillerdir. Ama zamanla buna alışarak kendileri kabul etmiş gibi görünseler de kalplerine bunu kabul ettiremezler.  Devamlı bir huzursuzluk yaşarlar. Fakat bu toplumların içerisinde liderlik vasfı vardır. Sadece birinde değil bütünü bu cesarete sahiptir. Çünkü onların dedeleri yokluğa ve bir kısım insanların aşağılamalarına rağmen her zaman dik durmuşlar. Bunu yaparken de sadece kendi insanlarına öncülük etmemişler, bir şehirde aşağılanan küçük görülen herkesin umudu olmuşlardı. Bu gün her yerde baskının ve yıldırma politikasının izlendiği bir dönemde, yine birileri çıkıyor ve “biz buradayız” diyor, “haksızlığa baskıya karşıyız” diyor bunu derkende, arkasında güvenebileceği insanların olduğunu biliyor. Çünkü baskı ve tehdit öyle tehlikelidir ki kim ona boyun eğer, ufak tefek menfaatleri için inanmadığı şeyleri yapmak zorunda kalırsa, zaman gelir, boyun eğenlerin sonunu hazırlar. Çünkü insanları korkutarak bir şeyler yaptıran insanlarda, bilirler ki menfaatleri için kendi insanına bile ihanet edenler, zamanı gelince kendilerine de ihanet edeceklerdir. Onun için ilk fırsatta onları bitirmeye gayret ederler. Hayatlarını liderlik yaparak geçirme fırsatı olanlar kendi güçlerinin farkında olmalılar, kendilerine yakışır şekilde hareket etmeliler. Bunu yapmazlar ve kendi insanlarına ihanet ederlerse bir gün gelir, kendilerinin de zor günlerinde yanlarında kimseyi bulamazlar. Bu günlerde yaşanan canlı örnekleri var .Ama inşallah herkes gerçekleri görür ve ona göre hareket eder. CESUR OLMAZSANIZ. ZATEN KAYBEDECEKSİNİZ. HA BUGÜN , HA  YARIN. ZAMAN UZADIKÇA DAHA DA AŞAĞILANARAK KAYBEDERSİNİZ...                                                                                                                          AHMET TANDOĞAN  
YA DA BİRİLERİNİN EMRİNDE YAŞAR, SONUNDA İHANETLE HATIRLANIRSINIZ.

YA LİDER OLUR, HALKINIZA HİZMET EDERSİNİZ

YA DA BİRİLERİNİN EMRİNDE YAŞAR, SONUNDA İHANETLE HATIRLANIRSINIZ.

 

Türk halkının sembolü niçin bozkurt bilir misiniz? O asla esareti kabul etmez, evcilleştirilemez, kafese zorla kapatırsanız belli bir süre sonra ölür.

Bu toplumlar içinde böyledir, bir kısım toplumlar vardır ki esareti kabul ederler, istemedikleri halde içlerine sinmediği halde birilerinin emrinde yaşamayı kendilerine kabul ettirirler. Ama hiç bir zaman bu hallerinden memnun değillerdir. Ama zamanla buna alışarak kendileri kabul etmiş gibi görünseler de kalplerine bunu kabul ettiremezler.  Devamlı bir huzursuzluk yaşarlar.

Fakat bu toplumların içerisinde liderlik vasfı vardır. Sadece birinde değil bütünü bu cesarete sahiptir. Çünkü onların dedeleri yokluğa ve bir kısım insanların aşağılamalarına rağmen her zaman dik durmuşlar. Bunu yaparken de sadece kendi insanlarına öncülük etmemişler, bir şehirde aşağılanan küçük görülen herkesin umudu olmuşlardı. Bu gün her yerde baskının ve yıldırma politikasının izlendiği bir dönemde, yine birileri çıkıyor ve “biz buradayız” diyor, “haksızlığa baskıya karşıyız” diyor bunu derkende, arkasında güvenebileceği insanların olduğunu biliyor. Çünkü baskı ve tehdit öyle tehlikelidir ki kim ona boyun eğer, ufak tefek menfaatleri için inanmadığı şeyleri yapmak zorunda kalırsa, zaman gelir, boyun eğenlerin sonunu hazırlar. Çünkü insanları korkutarak bir şeyler yaptıran insanlarda, bilirler ki menfaatleri için kendi insanına bile ihanet edenler, zamanı gelince kendilerine de ihanet edeceklerdir. Onun için ilk fırsatta onları bitirmeye gayret ederler. Hayatlarını liderlik yaparak geçirme fırsatı olanlar kendi güçlerinin farkında olmalılar, kendilerine yakışır şekilde hareket etmeliler. Bunu yapmazlar ve kendi insanlarına ihanet ederlerse bir gün gelir, kendilerinin de zor günlerinde yanlarında kimseyi bulamazlar. Bu günlerde yaşanan canlı örnekleri var .Ama inşallah herkes gerçekleri görür ve ona göre hareket eder.

CESUR OLMAZSANIZ. ZATEN KAYBEDECEKSİNİZ. HA BUGÜN , HA  YARIN. ZAMAN UZADIKÇA DAHA DA AŞAĞILANARAK KAYBEDERSİNİZ...

                                                   

                                                                     AHMET TANDOĞAN

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.