Mustafa ÖZSOY (İşl.Mak.İht.Yük.Müh.(Dipl.- Ing.)
Köşe Yazarı
Mustafa ÖZSOY (İşl.Mak.İht.Yük.Müh.(Dipl.- Ing.)
 

KREDİ KARTLARI

  Sevgili Okuyucularım, Bankalar Müşteri cezbetmek için seyehat ve alışveriş yapanlara bonus yani çeşitli ikramiyeler sunarak daha fazla kredi kartı kullanmaya teşvik etmektedirler. Bu arada size hesap açma zorunluluğu getiriyorlar. Bazı bankalar hesap açmadan da kredi kartı vermeye başladılar, Bunlar masraf açısından daha avantajlıdır.Banka hesabına bağlı olmadığı için hesap işletim ücreti almıyorlar.Sizin çalışmak istediğiniz banka ille de bir sabit mevduat hesabı da açmanız gerekli diyorsa açın fakat o hesaptan kredi kartınızın borcunu ödemeyin , kartınızı elden yahut ATM 'lerden ödeyiniz. Kredi kartları bir silah kadar tehlikelidirler, eğer ödeme gücünüzü aşarsanız bir daha o kartın borcunu kapatmak imkanszlaşmaktadır. Ülkemizde sınırı aşmış yûzbinlerce kart kullanıcısı kendilerini inanılmaz borç batağına atmışlardır birçoklarının bu yüzden aileleri yok olmuştur. Önerim:normal bir geliri olan kişi ve ailenin kredi kartı üst limiti 1.000 TL kesinlikle geçmemesi lazım, harcamayı da dengeli yapması lazım, ödeme dengesi bozulunca yani sınır aşılınca, ki bankalar bunu hep teşvik ediyor,onu tekrar dengeye getirmek bazan gerçekten imkansızlaşıyor. En büyük tehlike birçok kartları paralel birlikte kullanmak hemde bir kartın borcunu diğeri ile kapatmak işte felaket burada başlıyor, bu korkunç tehlike Aileleri yok ediyor Ocakları söndürüyor, hertürlü ahlak bozukluğunu geliştiriyor. Çözüm: uygun limitli tek kart ve dengeli harcama sizleri üzmez , ve sakın karttan Nakit para çekmeyin, sadece alışverişlerde kullanalım. Belki kısmen bilinen bu durumları detaylı anlatmakta fayda görüyorum. Hepinize güvende olacağınız limitli tek bir kartla daima yaşam sevinci duyacağınız günler dilerim. Sevgilerimle Mustafa Özsoy
Ekleme Tarihi: 25 Haziran 2015 - Perşembe
 Mustafa ÖZSOY (İşl.Mak.İht.Yük.Müh.(Dipl.- Ing.)

KREDİ KARTLARI

 

Sevgili Okuyucularım,
Bankalar Müşteri cezbetmek için seyehat ve alışveriş yapanlara
bonus yani çeşitli ikramiyeler sunarak daha fazla kredi kartı
kullanmaya teşvik etmektedirler. Bu arada size hesap açma zorunluluğu getiriyorlar.
Bazı bankalar hesap açmadan da kredi kartı vermeye başladılar,
Bunlar masraf açısından daha avantajlıdır.Banka hesabına bağlı
olmadığı için hesap işletim ücreti almıyorlar.
Sizin çalışmak istediğiniz banka ille de bir sabit mevduat hesabı da açmanız gerekli diyorsa açın fakat o hesaptan kredi kartınızın borcunu ödemeyin , kartınızı elden yahut ATM 'lerden ödeyiniz.
Kredi kartları bir silah kadar tehlikelidirler, eğer ödeme gücünüzü aşarsanız bir daha o kartın borcunu kapatmak imkanszlaşmaktadır.
Ülkemizde sınırı aşmış yûzbinlerce kart kullanıcısı kendilerini inanılmaz borç batağına atmışlardır birçoklarının bu yüzden aileleri yok olmuştur.
Önerim:normal bir geliri olan kişi ve ailenin kredi kartı üst limiti 1.000 TL kesinlikle geçmemesi lazım, harcamayı da dengeli yapması lazım, ödeme dengesi bozulunca yani sınır aşılınca, ki bankalar bunu hep teşvik ediyor,onu tekrar dengeye getirmek bazan gerçekten imkansızlaşıyor.
En büyük tehlike birçok kartları paralel birlikte kullanmak hemde bir kartın borcunu diğeri ile kapatmak işte felaket burada başlıyor, bu korkunç tehlike Aileleri yok ediyor Ocakları söndürüyor, hertürlü ahlak bozukluğunu geliştiriyor.
Çözüm: uygun limitli tek kart ve dengeli harcama sizleri üzmez , ve sakın karttan Nakit para çekmeyin, sadece alışverişlerde kullanalım. Belki kısmen bilinen bu durumları detaylı anlatmakta fayda görüyorum. Hepinize güvende olacağınız limitli tek bir kartla daima yaşam sevinci duyacağınız günler dilerim.
Sevgilerimle
Mustafa Özsoy

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.