ESKİ HACILAR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZEKİ ÇEPKEN

Kültür 27.01.2024 - 15:53, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 3601+ kez okundu.
 

ESKİ HACILAR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZEKİ ÇEPKEN

Hacılar belediye binasını kendisi yaptırmıştır.
HACILAR BELEDİYE BAŞKANI  OSMAN ZEKİ ÇEPKEN 1914 Yılında Hacılar’da dünyaya gelen ilkokulu, Hacılar ilkokulunda  ortaokulu Kayseri lisesinde okumuştur .Ögrenim hayatını lise 2. Sınıfta sonlandıran Osman Zeki Çepken   1938 – 1942 yılları arasında 4 yıl Hacılar Belediye Başkanlığı yapmıştır. Daha sonraları otel ve han işletmeciliği, hayvan alım-satımı ve besicilik, tütün ticareti, inşaat müteahhitliği, balans müteahhitliği yapmıştır. Eski Hacılar belediye binasını kendisi yaptırmıştır.   Dürüst, efendi ve mütevazı bir kişiliğe sahiptir. Hacılar’ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi için çalışmış ve öncülük etmiştir. O devrin teknik gelişmelerini (radyo, gramofon, gaz ocağı, lüks lambası gibi) ve giyim kuşamıyla da modern görüntüyü Hacılar’a taşımıştır.   Yaptığı ticari faaliyetlerde Hacılarlılar’ı istihdam ederek, kasabasının ve kasaba halkının ekonomik gelişimine de artı değer yaratmıştır .Evli ve 6 çocuk babası olan Osman Zeki Çepken, 1968 yılında 54 yaşındayken Hacılar’da vefat etmiştir.  
Hacılar belediye binasını kendisi yaptırmıştır.

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI

 OSMAN ZEKİ ÇEPKEN

1914 Yılında Hacılar’da dünyaya gelen ilkokulu, Hacılar ilkokulunda  ortaokulu Kayseri lisesinde okumuştur .Ögrenim hayatını lise 2. Sınıfta sonlandıran Osman Zeki Çepken   1938 – 1942 yılları arasında 4 yıl Hacılar Belediye Başkanlığı yapmıştır. Daha sonraları otel ve han işletmeciliği, hayvan alım-satımı ve besicilik, tütün ticareti, inşaat müteahhitliği, balans müteahhitliği yapmıştır. Eski Hacılar belediye binasını kendisi yaptırmıştır.

 

Dürüst, efendi ve mütevazı bir kişiliğe sahiptir. Hacılar’ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi için çalışmış ve öncülük etmiştir. O devrin teknik gelişmelerini (radyo, gramofon, gaz ocağı, lüks lambası gibi) ve giyim kuşamıyla da modern görüntüyü Hacılar’a taşımıştır.

 

Yaptığı ticari faaliyetlerde Hacılarlılar’ı istihdam ederek, kasabasının ve kasaba halkının ekonomik gelişimine de artı değer yaratmıştır .Evli ve 6 çocuk babası olan

Osman Zeki Çepken, 1968 yılında 54 yaşındayken Hacılar’da vefat etmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.