AHMET TANDOĞAN
Köşe Yazarı
AHMET TANDOĞAN
 

BİZ SADECE UYARALIM DEDİK

  Hacılar halkı yıllarca yoksullukla mücadele etmiş. Yıllarca bir çok baskıya maruz kalmış, ama hiç yılmadan çalışmış. İlçe fiziki olarak geri kalsa da, insanları başarıları ile ilçenin adından söz ettirmişlerdir. Ama dışardan bakanların en büyük hayranlığı, Hacılar’daki  birlik beraberlik olmuştur. Son yıllara da  bu konuda hiç iyi bir sınav veremedik.  Evet ilçe yıllarca iyi bir imara sahip olamamış olabilir, yolları asfaltta olmaya bilir.  Bunların hiç biri ilçenin geleceğinde büyük bir yara bırakmaz. Bunlar para ile çimento, demirle çözüle bilecek şeylerdir. Ama ilçenin birlik ve beraberliği, işte o zedelenirse kimse bunun altından kalkamaz. Son yıllarda bu konuda ilçe olarak hiç iyi bir sınav veremedik. Bu bazı değerlerimizi tartışılır duruma getirdi. Eskiden Hacılar denince birlik ve beraberliğimizle övünürken artık övünsek bile karşımızdakiler buna pek inanmıyor. Bu hale gelmemizin sorumlusu bütün Hacılar insanı değildir. Ama bizlerde bu şekilde hareket edenlere karşı sezimiz çıkartmadık. Buda bazıları tarafından, Hacılar’da kime ne yapılırsa yapılsın kimse sesini çıkarmaz havasını hakim kıldı.  Birileri bir yerlere gelmek için, yine kendi insanının zarar görmesi için, ellerini ovuşturmaya ve bunu için zemin hazırlama çabasına girmekteler. Bu olur mu? Olmaz mı? Bilemem ama olursa, bu hiç ahlaki olmaz.  Sadece kendi egolarını tatmin etmek isteyenler, bunu başarırlarsa, bilsinler ki yaptıkları bu bozgunculuk onları başarıya götürmez. İlçede insanların bütün özgüveninin yıkılmasına sebep olur. Akıllı insan önce yola çıkacağı arkadaşını iyi seçer. Yola çıktıktan sonra yolda arkadaşını satmaz.  Yola çıktıktan sonra ben bilememişim, yanlış olmuş bu yolculuğu yarıda keseceğin derse, bu yola çıktığı insanın hatası değil, kendi hatasıdır. Bir defa yola çıktıysan  bu yolda  fitne çıkartmadan yolu bitirirsin. Bir daha da ikinci yolculuğa çıkmazsın. Çünkü yolculuk esnasında meydana gelecek bir anlaşmazlık sadece sizleri etkilemez. Bundan sizinle beraber yola çıkan herkes zarar görür.  Hacılar açısından söylüyorum,  bazı olaylarda pek iyi sınavlar veremedik. Birlik ve beraberlik noktasında öyle bir yıkım daha olursa birileri Hacılar’da ne yapılırsa yapılsın, zaten kimse kimseye sahip çıkmıyor diyerek hareket ederler. Birileri de bunu alkışlar ve çanak tutarsa bunun altında hepimiz kalırız. O yüzden kimse, daldan dala, daldan dala gezmeden mevcut olanın yanında sonuna kadar durmalı. yok ille de bir şeyler kaydıracaklarsa kış sezonu yaklaştı Hacılar  kapı yakın. Şimdi aklınıza gelebilir. Böyle bir şeyler mi var diye, yok böyle bir durum. Ama biz uyaranımda sonradan biz bunun bu şekilde sonuçlanacağını bilemedik demesinler.                                                    AHMET TANDOĞAN        
Ekleme Tarihi: 30 Ekim 2017 - Pazartesi
AHMET TANDOĞAN

BİZ SADECE UYARALIM DEDİK

 

Hacılar halkı yıllarca yoksullukla mücadele etmiş. Yıllarca bir çok baskıya maruz kalmış, ama hiç yılmadan çalışmış.

İlçe fiziki olarak geri kalsa da, insanları başarıları ile ilçenin adından söz ettirmişlerdir. Ama dışardan bakanların en büyük hayranlığı, Hacılar’daki  birlik beraberlik olmuştur. Son yıllara da  bu konuda hiç iyi bir sınav veremedik.  Evet ilçe yıllarca iyi bir imara sahip olamamış olabilir, yolları asfaltta olmaya bilir.  Bunların hiç biri ilçenin geleceğinde büyük bir yara bırakmaz. Bunlar para ile çimento, demirle çözüle bilecek şeylerdir. Ama ilçenin birlik ve beraberliği, işte o zedelenirse kimse bunun altından kalkamaz. Son yıllarda bu konuda ilçe olarak hiç iyi bir sınav veremedik. Bu bazı değerlerimizi tartışılır duruma getirdi. Eskiden Hacılar denince birlik ve beraberliğimizle övünürken artık övünsek bile karşımızdakiler buna pek inanmıyor. Bu hale gelmemizin sorumlusu bütün Hacılar insanı değildir. Ama bizlerde bu şekilde hareket edenlere karşı sezimiz çıkartmadık. Buda bazıları tarafından, Hacılar’da kime ne yapılırsa yapılsın kimse sesini çıkarmaz havasını hakim kıldı.  Birileri bir yerlere gelmek için, yine kendi insanının zarar görmesi için, ellerini ovuşturmaya ve bunu için zemin hazırlama çabasına girmekteler. Bu olur mu? Olmaz mı? Bilemem ama olursa, bu hiç ahlaki olmaz.  Sadece kendi egolarını tatmin etmek isteyenler, bunu başarırlarsa, bilsinler ki yaptıkları bu bozgunculuk onları başarıya götürmez. İlçede insanların bütün özgüveninin yıkılmasına sebep olur. Akıllı insan önce yola çıkacağı arkadaşını iyi seçer. Yola çıktıktan sonra yolda arkadaşını satmaz.  Yola çıktıktan sonra ben bilememişim, yanlış olmuş bu yolculuğu yarıda keseceğin derse, bu yola çıktığı insanın hatası değil, kendi hatasıdır. Bir defa yola çıktıysan  bu yolda  fitne çıkartmadan yolu bitirirsin. Bir daha da ikinci yolculuğa çıkmazsın. Çünkü yolculuk esnasında meydana gelecek bir anlaşmazlık sadece sizleri etkilemez. Bundan sizinle beraber yola çıkan herkes zarar görür.  Hacılar açısından söylüyorum,  bazı olaylarda pek iyi sınavlar veremedik. Birlik ve beraberlik noktasında öyle bir yıkım daha olursa birileri Hacılar’da ne yapılırsa yapılsın, zaten kimse kimseye sahip çıkmıyor diyerek hareket ederler. Birileri de bunu alkışlar ve çanak tutarsa bunun altında hepimiz kalırız. O yüzden kimse, daldan dala, daldan dala gezmeden mevcut olanın yanında sonuna kadar durmalı. yok ille de bir şeyler kaydıracaklarsa kış sezonu yaklaştı Hacılar  kapı yakın. Şimdi aklınıza gelebilir. Böyle bir şeyler mi var diye, yok böyle bir durum. Ama biz uyaranımda sonradan biz bunun bu şekilde sonuçlanacağını bilemedik demesinler.         

                                          AHMET TANDOĞAN

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.