AHMET TANDOĞAN
Köşe Yazarı
AHMET TANDOĞAN
 

İNANMAK GÜZELDİR AMA

  İnanmak güzeldir.  Sen huzurlu yaşıyorsan ona inanmalısın, birileri her şey çok güllük gülistanlık derken.  Sen anlatılan şekilde yaşamıyorsan, zorluklarla mücadele etmek zorunda kalıyor ve bunda da başarılı olamıyorsan inanma bu söylenenlere İnanmak güzeldir. Senin maddi durumun iyiyse, ekonomi çok güzel sözlerine inan. Ama birileri lüks ve şatafat içinde yaşarken, sen zorluklar çekiyorsan. Ay sonunu getirmek için kırk takla atmak zorunda kalıyorsan ve en önemlisi taklalara rağmen yine de kıt kanaat geçinemiyorsan bu söylenenlere inanma. İnanmak güzeldir. İş adamıysan ürettiğini satıyor, kar ediyorsan, huzurlu bir şekilde işinde çalışıyorsan, önünü göre biliyorsan, üretici mutlu sözlerine inan. Ama üretim yapmakta ve ürettiğini satmakta zorlanıyorsan, sattığının karşılığını alamıyorsan, yarın benim aleyhime ne gibi kanunlar çıkacak diye düşünüyorsan , en önemlisi iş yerine giderken huzurlu evine giderken mutlu değilsen bu söylenenlere inanma. İnanmak güzeldir. Bir sivil toplum örgütünün başındaysan üyelerinin sorunlarını dile getirebiliyor ve çözüm bulabiliyorsan, söylenenlere inan. Ama bir çok olumsuzlukları göre göre sesini çıkartamıyorsan, yanlış olanları gördüğün halde doğruymuş gibi savunmak zorunda kalıyorsan,  üyelerinin çektiği zorlukları dile getiremediğin gibi, birde onları  her şeyin güzel olduğuna inandırmak için çaba sarf etmek zorunda kalıyorsan bu söylenenlere inanma. İnanmak güzeldir. İşçiysen aldığın aylık tasarruf etmesen bile, ailenle huzurlu bir şekilde geçinmeni sağlıyorsa söylenenlere inan. Ama aldığın aylık kira faturalar ve acil ihtiyaçlarını bile karşılamıyorsa. Her ay banka kartlarına daha çok borçlanıyorsan ailenin huzuru yoksa her gün evine giderken yarın nasıl geçecek diye düşünüyor ve yarın ne olacağım korkusu varsa bu söylenenlere inanma. İnanmak güzeldir. Bir toplumda dini ve milli duygularını geliştirmek için bir toplum işi yapıyorsan. İnsanlarda sana inandıysa. Her neye mal olursa olsun, doğru olanı savuna biliyorsan, yanlışa benim adamım benim savunduğumu savunuyor diye  göz yummadan karşı çıkabiliyorsan söylenenlere inan. Ama sadece bu bizden, diğerinin iyisinden bizim kötümüz iyidir diyerek yanlışlarsa ses çıkartamıyorsan birde bu yanlışları doğruymuş gibi anlatıyor bunu yaparken de insanların dini me milli duygularını kullanıyorsan. Bu söylenenlere inanma . İnanmak güzeldir. Bir toplum hizmeti yapıyorsan gazeteci olarak, gerçekleri doğru bir şekilde sorumlu olduğun topluma anlata biliyorsan, bunun huzuru içerisinde yaşaya biliyorsan bu hayatta söylenenlere inan. Ama bunları yapamıyor ve buna sebep olarak ta çeşitli bahaneler uyduruyor ve vicdanını rahatlatmaya çalışıyorsan söylenenlere inanma.  İnanmak çok güzeldir. Ama önemli olan doğrulara inanmaktır. İnanmak güzeldir, ama birilerinin söylediklerine değil, kendi yaşadıklarına inanmaktır.    Her şeye rağmen yine de inanmaya devam edersek bunun suçu inandıranda değil.  İNANMAK İÇİN HAZIR BEKLEYENLERDEDİR AHMET TANDOĞAN  
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2019 - Salı
AHMET TANDOĞAN

İNANMAK GÜZELDİR AMA

 

İnanmak güzeldir.  Sen huzurlu yaşıyorsan ona inanmalısın, birileri her şey çok güllük gülistanlık derken.  Sen anlatılan şekilde yaşamıyorsan, zorluklarla mücadele etmek zorunda kalıyor ve bunda da başarılı olamıyorsan inanma bu söylenenlere

İnanmak güzeldir. Senin maddi durumun iyiyse, ekonomi çok güzel sözlerine inan. Ama birileri lüks ve şatafat içinde yaşarken, sen zorluklar çekiyorsan. Ay sonunu getirmek için kırk takla atmak zorunda kalıyorsan ve en önemlisi taklalara rağmen yine de kıt kanaat geçinemiyorsan bu söylenenlere inanma.

İnanmak güzeldir. İş adamıysan ürettiğini satıyor, kar ediyorsan, huzurlu bir şekilde işinde çalışıyorsan, önünü göre biliyorsan, üretici mutlu sözlerine inan. Ama üretim yapmakta ve ürettiğini satmakta zorlanıyorsan, sattığının karşılığını alamıyorsan, yarın benim aleyhime ne gibi kanunlar çıkacak diye düşünüyorsan , en önemlisi iş yerine giderken huzurlu evine giderken mutlu değilsen bu söylenenlere inanma.

İnanmak güzeldir. Bir sivil toplum örgütünün başındaysan üyelerinin sorunlarını dile getirebiliyor ve çözüm bulabiliyorsan, söylenenlere inan. Ama bir çok olumsuzlukları göre göre sesini çıkartamıyorsan, yanlış olanları gördüğün halde doğruymuş gibi savunmak zorunda kalıyorsan,  üyelerinin çektiği zorlukları dile getiremediğin gibi, birde onları  her şeyin güzel olduğuna inandırmak için çaba sarf etmek zorunda kalıyorsan bu söylenenlere inanma.

İnanmak güzeldir. İşçiysen aldığın aylık tasarruf etmesen bile, ailenle huzurlu bir şekilde geçinmeni sağlıyorsa söylenenlere inan. Ama aldığın aylık kira faturalar ve acil ihtiyaçlarını bile karşılamıyorsa. Her ay banka kartlarına daha çok borçlanıyorsan ailenin huzuru yoksa her gün evine giderken yarın nasıl geçecek diye düşünüyor ve yarın ne olacağım korkusu varsa bu söylenenlere inanma.

İnanmak güzeldir. Bir toplumda dini ve milli duygularını geliştirmek için bir toplum işi yapıyorsan. İnsanlarda sana inandıysa. Her neye mal olursa olsun, doğru olanı savuna biliyorsan, yanlışa benim adamım benim savunduğumu savunuyor diye  göz yummadan karşı çıkabiliyorsan söylenenlere inan. Ama sadece bu bizden, diğerinin iyisinden bizim kötümüz iyidir diyerek yanlışlarsa ses çıkartamıyorsan birde bu yanlışları doğruymuş gibi anlatıyor bunu yaparken de insanların dini me milli duygularını kullanıyorsan. Bu söylenenlere inanma .

İnanmak güzeldir. Bir toplum hizmeti yapıyorsan gazeteci olarak, gerçekleri doğru bir şekilde sorumlu olduğun topluma anlata biliyorsan, bunun huzuru içerisinde yaşaya biliyorsan bu hayatta söylenenlere inan. Ama bunları yapamıyor ve buna sebep olarak ta çeşitli bahaneler uyduruyor ve vicdanını rahatlatmaya çalışıyorsan söylenenlere inanma.

 İnanmak çok güzeldir. Ama önemli olan doğrulara inanmaktır. İnanmak güzeldir, ama birilerinin söylediklerine değil, kendi yaşadıklarına inanmaktır.

 

 Her şeye rağmen yine de inanmaya devam edersek bunun suçu inandıranda değil.

 İNANMAK İÇİN HAZIR BEKLEYENLERDEDİR

AHMET TANDOĞAN

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.