AHMET TANDOĞAN
Köşe Yazarı
AHMET TANDOĞAN
 

HACILAR’IN MİLLETVEKİLİ HAYALİ

  Hacılardan niçin milletvekili çıkmıyor diye soruyor vatandaş. Var ya kardeşim, Şevki Kulkuloğlu işte milletvekili Hacılarlı cevap hazır O CHP’den tamam kardeşimde milletvekili değil mi? Mecliste değil mi? Evet mecliste ama aması iktidar patisinden değil. Hacılar halkının bu şekilde cevap vermesinin sebebine gelince, Şevki beyi benimsemediğinden değil birazda, vicdanen rahatsızlık duymasından kaynaklanıyor. Çünkü hiçbir zaman oy vererek desteklemediler, iş böyle olunca sahiplenmek cesaretini de gösteremedik. Çünkü vicdanlar rahat değildi. Şimdi neren çıktı bu diyeceksiniz şu anda milletvekili aday adayları açıklandı. MHP ve CHP den aday adaylarımız var. Hepsi de saygıdeğer ve cesur insanlar. Ama konumuz bu değil. Ak partiden 12 yılın sonunda ilk defa Hacılarlı 2 insanımız milletvekili aday adayı oldu. İş adamı Ahmet Erkan ve Halk bankasında müdür olarak görev yapan Hakan Yılmaz Kefkir adaylıklarını açıkladılar.  Ön seçime girdiler, fakat sıralamaya girmeleri için ön seçim ekenlerden biri olacak, peki bu aday adaylarına Hacılarlı siyasetçilerden, iş adamlarından ve sivil toplum örgütlerinden bir destek var mı? Yok, böyle bir ümit var mı? Bence oda yok, benim anlamadığım MHP ve CHP den aday adayı olanlara karşı açıktan destek veremeye bilirsiniz,  bunu da anlamak zor ama neyse, Ak partiden aday adayı olanlara niçin destek olmazsınız bunu anlamıyorum, neymiş efendin kesin liste açıklanana kadar herkese eşit olacaklarmış, liste açıklandı, kesin listeye bu arkadaşlar giremedi ne olacak, hani sizin Hacılar milliyetçiliğiniz nerede kaldı, veya siz destek vermediniz, bu 2 kişiden biri listeye girdi. Vekil oldu, ne yüzle yanına varacaksınız velev ki vardınız onun sizin hakkınızda iyi şeyler düşünmesini bekleye bilir misiniz, hiç zannetmiyorum. Birilerinin hesabı olabilir, ben Hacılarlı adaylara açıktan destek olursam onlar seçilmezse seçilenler benin gelecekte şahsi planlarıma engel olur diye düşünüyorsanız. Hiç düşünmeyin. O zaman bu hikâyeyi okuyun.  Yavuz sultan selim pazara çıkar pazarda biri kekliğe 100 akçe isterler, padişah diğerleri 10 akçe iken niçin bu 100 akçe diye sorunca efendim bu keklik av esnasında diğer keklikleri çağırır avcılar vurur derler. Padişah 100 akçeyi verir kekliğin kafasını kopartır, aman padişahım ne yaptınız diye sorunca soyuna ihanet edeni yaşatmayacaksın der. Hacılarda bir şey değişir mi? Her zaman ümidim var. Ama birde gerçekler var . Bu gerçeklerde çok acı, bu adaylarımızı kimse desteklemeyecek ne Hacılar teşkilatı ne iş adamları nede iş adamları derneği, bu insanlar mücadelelerini verecek,  başarılı olurlarsa bu kendi başarıları olacak, başaramazlarsa  bu sadece onları bağlamayacak bu başarısızlık Hacıların olacak. HAYDİ HACILAR BİR UMUT                                                                 AHMET  TANDOĞAN
Ekleme Tarihi: 04 Mart 2015 - Çarşamba
AHMET TANDOĞAN

HACILAR’IN MİLLETVEKİLİ HAYALİ

 

Hacılardan niçin milletvekili çıkmıyor diye soruyor vatandaş.

Var ya kardeşim, Şevki Kulkuloğlu işte milletvekili Hacılarlı cevap hazır

O CHP’den tamam kardeşimde milletvekili değil mi? Mecliste değil mi? Evet mecliste ama aması iktidar patisinden değil. Hacılar halkının bu şekilde cevap vermesinin sebebine gelince, Şevki beyi benimsemediğinden değil birazda, vicdanen rahatsızlık duymasından kaynaklanıyor. Çünkü hiçbir zaman oy vererek desteklemediler, iş böyle olunca sahiplenmek cesaretini de gösteremedik. Çünkü vicdanlar rahat değildi.

Şimdi neren çıktı bu diyeceksiniz şu anda milletvekili aday adayları açıklandı. MHP ve CHP den aday adaylarımız var. Hepsi de saygıdeğer ve cesur insanlar. Ama konumuz bu değil. Ak partiden 12 yılın sonunda ilk defa Hacılarlı 2 insanımız milletvekili aday adayı oldu. İş adamı Ahmet Erkan ve Halk bankasında müdür olarak görev yapan Hakan Yılmaz Kefkir adaylıklarını açıkladılar.  Ön seçime girdiler, fakat sıralamaya girmeleri için ön seçim ekenlerden biri olacak, peki bu aday adaylarına Hacılarlı siyasetçilerden, iş adamlarından ve sivil toplum örgütlerinden bir destek var mı? Yok, böyle bir ümit var mı? Bence oda yok, benim anlamadığım MHP ve CHP den aday adayı olanlara karşı açıktan destek veremeye bilirsiniz,  bunu da anlamak zor ama neyse, Ak partiden aday adayı olanlara niçin destek olmazsınız bunu anlamıyorum, neymiş efendin kesin liste açıklanana kadar herkese eşit olacaklarmış, liste açıklandı, kesin listeye bu arkadaşlar giremedi ne olacak, hani sizin Hacılar milliyetçiliğiniz nerede kaldı, veya siz destek vermediniz, bu 2 kişiden biri listeye girdi. Vekil oldu, ne yüzle yanına varacaksınız velev ki vardınız onun sizin hakkınızda iyi şeyler düşünmesini bekleye bilir misiniz, hiç zannetmiyorum.

Birilerinin hesabı olabilir, ben Hacılarlı adaylara açıktan destek olursam onlar seçilmezse seçilenler benin gelecekte şahsi planlarıma engel olur diye düşünüyorsanız. Hiç düşünmeyin. O zaman bu hikâyeyi okuyun.  Yavuz sultan selim pazara çıkar pazarda biri kekliğe 100 akçe isterler, padişah diğerleri 10 akçe iken niçin bu 100 akçe diye sorunca efendim bu keklik av esnasında diğer keklikleri çağırır avcılar vurur derler. Padişah 100 akçeyi verir kekliğin kafasını kopartır, aman padişahım ne yaptınız diye sorunca soyuna ihanet edeni yaşatmayacaksın der. Hacılarda bir şey değişir mi? Her zaman ümidim var. Ama birde gerçekler var . Bu gerçeklerde çok acı, bu adaylarımızı kimse desteklemeyecek ne Hacılar teşkilatı ne iş adamları nede iş adamları derneği, bu insanlar mücadelelerini verecek,  başarılı olurlarsa bu kendi başarıları olacak, başaramazlarsa  bu sadece onları bağlamayacak bu başarısızlık Hacıların olacak. HAYDİ HACILAR BİR UMUT

                                                                AHMET  TANDOĞAN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.