AHMET TANDOĞAN
Köşe Yazarı
AHMET TANDOĞAN
 

KÖYLÜ OLMAK ZORDUR

    Köylü olmak çok zordur, çünkü köylüler çok çalışırlar emek harcarlar ama hiçbir zaman hesap kitap çerisinde olmazlar. Köylüler inandıkları yolda her şeye rağmen mücadele ederler ve sonuçlarına katlanırlar.  Ama hiçbir zaman yola çıktıkları davalarından dönmez ve yol arkadaşlarını satmazlar. Saflıkları başlarına bela olur, art niyetli kişilere kanarlar, yıllarca verdikleri mücadeleleri ni  bir kenara iterek  geçmişi unutalım diyenlere inanırlar. Onlarla dost olduklarını sanırlar ta ki zorda kalana kadar  ne zaman sırtlarından hançerlenirler o zaman gerçeği görürler ama iş işten geçmiş tir.   Her zaman iyi niyetlerinin kurbanı olurlar, ama yine de kötü düşünmezler çünkü mayalarında yoktur kötülük.  İlerisi için plan yapmazlar inanarak yaşarlar.  Satmak deyince sadece ticarette mal satmayı zannederler, çünkü onların lugatında dostlarını ve arkadaşlarını satmak yoktur.  Her şeyi satsalar da, Vatanlarını satmazlar, ihanet etmezler, yanılsalar da,  yanıltılsalar da devletimize karşısında boynumuz kıldan ince derler. Birileri gibi yurt dışına kaçmayı vatanlarını terk etmeyi düşünmezler.   Biz bu vatanda kazandık,  burada yaşadık, mezarımızda burada olacak derler.  Alınlarına yazılanları yine kendi topraklarında yaşamaya devam ederler .  Çile çekerler, çile çektirmezler, ihanete uğrarlar ihanet etmezler, dostları onları satar, onlar dostlarını satmazlar  inançlarının gereğini yapar tevekkül ederler çünkü onlar yaptıklarını Allah rızası için yapmışlardır.  Gelen olayların kendi hatalarından dolayı olduguna ve  katlanmaları gerektiğine inanırlar ve katlanırlar velhasıl köylüler saflıklarının ve temiz kalpliliklerinin cezasını hem malları hem canları ile öderler.  Ama asla onlar, bilerek vatana ve millete ihanet etmezler. İhaneti bilselerdi bu gün burada olmazlardı, birileri gibi yurtdışına kaçar günlerini gün ederlerdi.  O yüzden zordur arkadaş köylü olmak ama onurlu olmaktır köylü olmak.      
Ekleme Tarihi: 29 Eylül 2016 - Perşembe
AHMET TANDOĞAN

KÖYLÜ OLMAK ZORDUR

 

 

Köylü olmak çok zordur, çünkü köylüler çok çalışırlar emek harcarlar ama hiçbir zaman hesap kitap çerisinde olmazlar.

Köylüler inandıkları yolda her şeye rağmen mücadele ederler ve sonuçlarına katlanırlar.

 Ama hiçbir zaman yola çıktıkları davalarından dönmez ve yol arkadaşlarını satmazlar. Saflıkları başlarına bela olur, art niyetli kişilere kanarlar, yıllarca verdikleri mücadeleleri ni  bir kenara iterek  geçmişi unutalım diyenlere inanırlar.

Onlarla dost olduklarını sanırlar ta ki zorda kalana kadar  ne zaman sırtlarından hançerlenirler o zaman gerçeği görürler ama iş işten geçmiş tir.

  Her zaman iyi niyetlerinin kurbanı olurlar, ama yine de kötü düşünmezler çünkü mayalarında yoktur kötülük.

 İlerisi için plan yapmazlar inanarak yaşarlar.  Satmak deyince sadece ticarette mal satmayı zannederler, çünkü onların lugatında dostlarını ve arkadaşlarını satmak yoktur.

 Her şeyi satsalar da, Vatanlarını satmazlar, ihanet etmezler, yanılsalar da,  yanıltılsalar da devletimize karşısında boynumuz kıldan ince derler. Birileri gibi yurt dışına kaçmayı vatanlarını terk etmeyi düşünmezler.

  Biz bu vatanda kazandık,  burada yaşadık, mezarımızda burada olacak derler.  Alınlarına yazılanları yine kendi topraklarında yaşamaya devam ederler .

 Çile çekerler, çile çektirmezler, ihanete uğrarlar ihanet etmezler, dostları onları satar, onlar dostlarını satmazlar  inançlarının gereğini yapar tevekkül ederler çünkü onlar yaptıklarını Allah rızası için yapmışlardır.

 Gelen olayların kendi hatalarından dolayı olduguna ve  katlanmaları gerektiğine inanırlar ve katlanırlar velhasıl köylüler saflıklarının ve temiz kalpliliklerinin cezasını hem malları hem canları ile öderler.

 Ama asla onlar, bilerek vatana ve millete ihanet etmezler. İhaneti bilselerdi bu gün burada olmazlardı, birileri gibi yurtdışına kaçar günlerini gün ederlerdi.  O yüzden zordur arkadaş köylü olmak ama onurlu olmaktır köylü olmak.  

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.